Kurs Data,IT,Mobil

Bli proffs på Word och PowerPoint (AMK-1)

Arbetsmarknadskurserna (AMK-1) är kostnadsfria och riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd på grund av pandemin och är mellan 18 och 64 år.

Den här kursen vänder sig till dig som är självlärd Wordanvändare. Du har inhämtat vissa kunskaper själv i programmet men behöver och vill lära dig vissa grunder och fler funktioner för att snabba upp arbetsprocessen när du ska skriva snygga och proffsiga dokument.

Du hinner även lära dig grunderna i PowerPoint och vässa dina presentationer i programmet. En väl genomarbetad PowerPoint-presentation ökar effekten av din muntliga presentation. Efter den här kursen kan du skapa avancerade och professionella bildspel. Du får reda på layoutknepen som gör att du använder färger, teckensnitt och bilder på ett effektivt sätt. Du har även stärkt din förmåga att förbereda, strukturera, disponera och framföra slagkraftiga presentationer.

Ledare

Utbildare är Lena Taavo Ekblom som i många år jobbat med kompetensutveckling. Hon kombinerar god teknisk kompetens med gedigen pedagogisk kompetens. Hon har under flera terminer lett väldigt uppskattade kurser inriktning data hos ABF Stockholm.

Praktisk information

Kursen genomförs på fasta tider genom videomöten på plattformen Teams. Du behöver en mejladress samt en dator som är uppkopplad mot internet för att kunna delta. Datorn behöver ha kamera och mikrofon, alternativt att du ansluter ett headset till datorn.

Innan kursstart så får du länk och information om hur du gör för att ansluta skickat till din mejladress.

Upplägg

Kursen genomförs onsdag, torsdag och fredag kl 0900-1215. Start torsdag 6 okt. 10 tillfällen.

Av kursens 10 tillfällen kommer två av dessa att fokusera på arbetsmarknaden. Vad du ska tänka på när du söker jobb, skriver ditt CV och din jobbansökan. Allt för att du ska vara redo att ta steget ut på arbetsmarknaden.

Anmälan

Kursen är kostnadsfri men du förbinder dig att fullfölja kursen om du inte avanmält dig senast dagen före kursstarten. Vi kommer att ta ut en avbokningsavgift på 300 kr om du inte deltar på minst hälften av kurstillfällena, varav en av de första tre träffarna.

Du får endast anmäla dig till en arbetsmarknadskurs under 2021. Har du anmält dig till flera kommer de senare anmälningarna makuleras och du kallas till kursen du först anmält dig till.

Vem får delta?

Kurserna riktar sig främst till dig som är eller riskerar att bli permitterad, varslad eller uppsagd och som är mellan 18 och 64 år.

Övrigt

Vid frågor mejla studieprogrammet.stockholm@abf.se

 

Pris
0:- Ordinarie pris

Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Anmäl Dig
Startdatum 6/10
Veckodagar Onsdag
Tidpunkt 09:00 - 12:15
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 484464
Plats Distans på nätet
Translate this page