I denna kurs flyttas fokus i viss mån bort från det kronologiska tidsindelade perspektivet och du kommer istället att få arbeta mer tematiskt, med olika historiska teman. Vi kommer att arbeta mycket med viktiga historiska arbetsmetoder som källkritik. Vi kommer även att gå in på hur olika perspektiv på historieämnet kan ge olika svar på historiska frågeställningar. Extralektioner tillkommer, dagar och tider för dessa ej fastställda.

Behörighetskrav: Kursen bygger på Historia 1b.

Skola
Datum
Dag
Tid
Kurskod
City
5/8-11/10
Mån, Ons
15.15-17.45
AB198HI02AK3CI
City
14/10-20/12
Mån, Ons
15.15-17.45
AB1910HI02AK3CI

SÅ ANSÖKER DU

Du ansöker till kursen genom din hemkommuns webbplats. Vi har avtal med nästan alla kommuner i Stockholms län, så de flesta kan söka våra kurser oavsett var i Stockholm man bor. Du har också rätt att läsa grundläggande kurser i kärnämnen i vilken kommun du vill.

Om du inte hittar din kommun i listan kan det vara så att ABF Stockholm saknar avtal med din hemkommun för denna kurs. Du har då möjlighet att göra en ansökan genom en annan kommun. Observera att du måste få ansökan beviljad av Vuxenutbildningen i din hemkommun för att få lov att studera i annan kommun.

Om du inte hittar din kommun i listan rekommenderar vi att du ansöker kursen genom Stockholms kommun: www.komvux.stockholm.se

Ansök