Evenemang Stadsvandring

Midsommarkransen

Stadsvandring med Anders Djerf

STADSVANDRINGAR & COVID-19
Dags att aktivera sig efter veckor av inställda evenemang och inomhusvistelse? Stadsvandringar är ett perfekt sätt att göra detta på då smittorisken är mycket låg med tanke på att de utförs i mindre grupper och utomhus. Vi rekommenderar dock alla vandringsdeltagare att vistas ca. 2 m från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

En vandring med Anders Djerf i ”Kransen” som fick sin stadsplan 1907, ritad av Per Olof Hallman, med ett ”snirklande” gatunät. Många av husen ritades av Albin Brag, som också arbetade med Aspudden. Om Olof  Aschberg ”den röde bankiren” och fastighetsbolagen Nyborg och Tellus, om privatfinansierade Södra Förortsbanan 1911, vändplan vid Svandammsparken.

Av tre biografer återstår idag Tellus, samlingsplats för stadsdelen. Många konsthantverkare och konstnärer har flyttat in i f d butikslokaler. En stadsdel  som blivit mycket populär att bo i.  Namnet Midsommarkransen fastställdes först 1926. I det forna industriområdet Tellusborg startade arbetarna egen fotogenköksfabrik av märket Radius, med ekonomiskt stöd av Olof Aschberg. Här fanns också  några år flygbaronen Cederströms flygplansfabrik!

Samling vid T-bana Midsommarkransen, utgång Tegelbruksvägen

  • Betalning sker på plats via kontant eller swish
  • Kontakt, mail: anders@djerf.se
  • Kontakt, tel: 073-659 52 00

Bild: På Tegelbruksvägen en av många byggnader i Midsommarkransen, ritade av Albin Brag. Foto © Anders Djerf

Pris
100:- Ordinarie pris

Ungdom 10-16 år 60 kr. Yngre gratis.

Arrangör ABF Stockholm
Plats T-bana Midsommarkransen, utgång Tegelbruksvägen
Pris 100:- (Ord. pris)
Ungdom 10-16 år 60 kr. Yngre gratis.
Translate this page