#Socforum har under sina 20 år blivit en institution bland Stockholms arbetarrörelse och politikintresserade invånare, varje år lockar forumet tusentals besökare till ABF-huset.

Den 25 november går årets SocForum av stapeln, den självklara mötesplatsen för allmänheten och den breda vänstern att mötas i folkbildande samtal kring aktuella och tidlösa samhällsfrågor.

Tusentals samhällsintresserade stockholmare besöker årligen forumet som består av seminarier, föreläsningar, workshops, utställningar, bokbord och kulturframträdanden. Forumet tar plats på ABF-husets alla scener och kommer även att sändas digitalt.

Nu pågår planeringsarbete och förberedelser för fullt, men vi börjar gärna prata programpunkter direkt. Har du frågor eller en idé på en programpunkt som din organisation tror skulle passa på årets forum – hör av dig till socforum.stockholm@abf.se. Vi bedömer löpande inkomna programpunkter.  

Årets tema: Motstånd och mobilisering – slaget om välfärden

De ekonomiska klyftorna i samhället har växt sig allt djupare och både vikten av och tillgången till det vi gemensamt förvaltar blivit viktigare. Tillsammans kan vi bilda det motstånd som krävs för att vända trenden. Tillsammans kan vi mobilisera för en rättvis och jämlik framtid för alla!

Håll dig informerad – prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera på SocForums nyhetsbrev anmäler du dig för utskick från ABF Stockholms programavdelning.
Volontär se hit!

Vi behöver hjälp av ett antal personer som kan agera salsvärdar under dagen. Ett uppskattat och fartfyllt uppdrag fördelat på ett stort antal programpunkter i ABF-huset. Är du intresserad av att hjälpa till under dagen kontakta redan nu: socforum.stockholm@abf.se.

Om SocForum

#SocForum är en förkortning av Socialistiskt Forum vars syfte sedan 20 år är: ”Att årligen samla den breda vänstern och allmänheten till en inspirerande och folkbildande mötesplats för befruktande samtal och debatt, kraftsamling, rekrytering, lärande och opinionsbildning inom aktuella och tidlösa samhällsfrågor med utgångspunkt i arbetarrörelsens grundläggande värderingar.”

SocForum arrangeras av ABF Stockholm. 2023 är Dagens ETC mediepartner till forumet.

Frågor?

Har du frågor om årets SocForum? Välkommen att höra av dig via mejl till socforum.stockholm@abf.se