#Socforum har under sina 20 år blivit en institution bland Stockholms arbetarrörelse och politikintresserade invånare, varje år lockar forumet tusentals besökare till ABF-huset.

SocForum kommer att äga rum 27 november 2021.

I år kommer det att vara ett mindre format på grund av pandemin och ovisshet kring restriktioner. Vi kommer enbart att utgå från Z-salen (338 platser) i ABF-huset. Hela dagen kommer att livesändas på ABF Stockholms Facebook-sida, så det är möjligt att även följa programmet på valfri skärm och i efterhand. Fri entré. Ingen anmälan. Först till kvarn på plats. Stanna hemma om du känner dig sjuk eller har symptom på Covid 19. Vi följer FHM:s rekommendationer.

Om SocForum

#SocForum är en förkortning av Socialistiskt Forum vars syfte sedan 20 år är: ”Att årligen samla den breda vänstern och allmänheten till en inspirerande och folkbildande mötesplats för befruktande samtal och debatt, kraftsamling, rekrytering, lärande och opinionsbildning inom aktuella och tidlösa samhällsfrågor med utgångspunkt i arbetarrörelsens grundläggande värderingar.”

Frågor?

Har du frågor om årets SocForum? Välkommen att höra av dig via mejl till mattias.desac@abf.se

Parallellt med samtalen så kommer även utställningen ”Vi som arbetar med våra kroppar att visas” i salen Per Albin. Utställningen är ett dokumentärt konstprojekt av Annica Carlsson Bergdahl och Fotograf Elisabeth Ohlson i samarbete med Länsmuseet Gävleborg och med stöd av ABF, LO, Arbetarrörelsens kulturfond och Västra Götalandsregionen. Mer info om det finns här.

Mints utställning En omsorgsfull strejk* håller öppet 12-16. Utställningen visar verk av 24 svenska och internationella konstnärer en och tar avstamp i plåtslagaren, musikern och konstnären Ruben Nilsons (1893–1971) monumentala målning Arbetarrörelsens historia, permanent installerad på ABF Stockholm. Utställningen följer Nilsons verk både i ambition och utmaning: Vad innebär det att återge en rörelses historia? Vilka roller har konsten haft i kollektiva kamper och genom vilka uttryck? Och hur samspelar konsten med dagens rörelser?

Klockan 14:00 gör Mints konsthallsvärd Maya Nagano Holm en introduktion av utställningen. Våning: K2