#Socforum har under sina 20 år blivit en institution bland Stockholms arbetarrörelse och politikintresserade invånare, varje år lockar forumet tusentals besökare till ABF-huset.

Vi befinner oss i en ekonomisk vinter och ännu kallare tider väntar. Ändå blir de redan rika ännu rikare, medan vardagen för de med lite i plånboken blir allt svårare att få ihop. De ekonomiska klyftorna i samhället växer sig stadigt djupare.

Då blir både vikten av och tillgången till det vi gemensamt förvaltar viktigare. Vi måste värna om det vi tillsammans har byggt upp genom välfärdens organisering – om sjukvård, folkbildning, public service och skolan. Om kulturskolan, museer och om socialtjänsten. Om allt det som vi tillsammans har byggt upp – och som vi tillsammans solidariskt delar på och bidrar till.

Den 25 november fyller vi ABF-husets alla scener och lokaler för att tillsammans göra motstånd mot nedmonteringen av välfärden, och för att mobilisera för en rättvis och jämlik framtid för alla.

En samhällspolitisk festival

Sedan drygt 20 år har SocForum varit den självklara arenan för den breda vänstern att diskutera tidens mest aktuella politiska frågor. Forumet samlar varje år tusentals besökare som med ett samhällspolitiskt intresse vill ta del av seminarier, föreläsningar, workshops, utställningar, bokbord och kulturframträdanden. Under en heldag den 25 november fyller ABF-husets alla scener.

SocForum arrangeras av ABF Stockholm. 2023 års mediepartner är Dagens ETC. Läs mer om samarbetet här.

Vad vill du se på årets SocForum?

Har du och din organisation en idé på något som ni vill göra under årets SocForum? Något kopplat till årets tema Välfärden som ni tror skulle passa in? Eller har du andra frågor och funderingar, tveka inte att höra av dig till: socforum.stockholm@abf.se

Programmet planeras och publiceras löpande. 

Program

Programmet publiceras löpande här: https://abfstockholm.se/socforum/program/

Kontakt

Har du frågor om årets SocForum? Välkommen att höra av dig via mejl till socforum.stockholm@abf.se

Press

Fotografering eller filmning under SocForum 2023 behöver anmälas och bekräftas i förväg. För intervjuer eller andra pressfrågor kontakta  socforum.stockholm@abf.se.