Information om prövning

Anmälan till prövningsperiod på ABF i februari 2019 är nu fullbelagd och stängd. Nästa prövningsperiod på ABF kommer att hållas i april månad. 

En prövning innebär att du tentar av den kunskap du har. Ingen handledning av lärare ingår. Tänk därför på att läsa igenom de nationella kunskapskraven för den aktuella kursen. Du hittar kunskapskraven på Skolverkets hemsida. På ABF Komvux Stockholm erbjuder vi prövningar fyra gånger per år.

För att genomföra prövning på ABF måste du vara folkbokförd i någon av de kommun vi har avtal med för Vuxenutbildning. ABF Komvux Stockholm har avtal med följande kommuner i Stockholms län:

Botkyrka
Danderyd
Huddinge
Järfälla
Nykvarn
Salem
Sigtuna
Sollentuna
Solna
Stockholm
Södertälje
Täby
Upplands Väsby
Vallentuna
Vaxholm
Österåker

Det är endast möjligt att genomföra prövning i en kurs per prövningsperiod. Nedan ser du vilka kurser vi kan erbjuda prövningar i vid nästa prövningsperiod. När du gjort din anmälan blir du kontaktad via e-post med information bl.a. om vilka moment som ingår i prövningen och hur bedömningen genomförs.

OBS! Du måste svara på detta mail och bekräfta ditt deltagande för att genomföra prövningen.

Kostnaden för en prövning är 500 kr per kurs. Om du tidigare läst kursen på Komvux och fått IG/F gör du dock prövningen kostnadsfritt. En kopia där det framgår att du fått IG/F visas upp i expeditionen. Prövningarna hålls på någon av våra 3 enheter i Stockholm. En prövning består av flera examinerande tillfällen.

Biologi 1
Engelska 5
Engelska 6
Engelska 7
Historia 1b
Historia 2
Matematik 1a
Matematik 1b
Matematik 1c
Matematik 2a
Matematik 2b
Matematik 2c
Matematik 3b
Matematik 3c
Matematik 4
Naturkunskap 1b
Naturkunskap 2
Religionskunskap 1
Samhällskunskap 1b
Samhällskunskap 2
Svenska 2
Svenska 3
Svenska som andraspråk 1
Svenska som andraspråk 2
Svenska som andraspråk 3