Ämnen du kan prövas i är:

Biologi 1
Engelska 5
Engelska 6
Engelska 7
Historia 1b
Historia 2
Matematik 1a
Matematik 1b
Matematik 1c
Matematik 2a
Matematik 2b
Matematik 2c
Matematik 3b
Matematik 3c
Matematik 4
Naturkunskap 1b
Naturkunskap 2
Samhällskunskap 1b
Samhällskunskap 2
Svenska som andraspråk 1
Svenska som andraspråk 2
Svenska som andraspråk 3

Information om prövning

Nästa prövning startar 2019-08-30
Anmälan till denna öppnas 2019-08-12

 

En prövning innebär att du tentar av den kunskap du har. Ingen handledning av lärare ingår. Tänk därför på att läsa igenom de nationella kunskapskraven för den aktuella kursen. Du hittar kunskapskraven på Skolverkets hemsida. På ABF Stockholm erbjuder vi prövningar fem gånger per år.

För att genomföra prövning på ABF Stockholm måste du vara folkbokförd i någon av de kommun vi har avtal med för Vuxenutbildning. ABF Stockholm har avtal med följande kommuner i Stockholms län:

Botkyrka
Danderyd
Huddinge
Järfälla
Nacka
Nykvarn
Salem
Sigtuna
Sollentuna
Solna
Stockholm
Södertälje
Täby
Upplands Väsby
Vallentuna
Vaxholm
Österåker

Det är endast möjligt att genomföra prövning i en kurs per prövningsperiod. Nedan ser du vilka kurser vi kan erbjuda prövningar i vid nästa prövningsperiod. När du gjort din anmälan blir du kontaktad via mejl med information bl.a. om vilka moment som ingår i prövningen och hur bedömningen genomförs. OBS! Du måste svara på detta mejl och bekräfta ditt deltagande för att genomföra prövningen. När du bekräftar ditt deltagande måste du även bifoga ett kvitto på inbetalning eller ett scannat F/IG betyg.

Kostnaden för en prövning är 500 kr per kurs. Om du tidigare läst kursen på Komvux och fått IG/F gör du dock prövningen kostnadsfritt. Prövningarna hålls på någon av våra 3 enheter i Stockholm. En prövning består av flera examinerande tillfällen.