Evenemang Stadsvandring

Solberga, Kristalltorget, Solbergaskogen

Stadsvandring med Anders Djerf

STADSVANDRINGAR & COVID-19
Dags att aktivera sig efter veckor av inställda evenemang och inomhusvistelse? Stadsvandringar är ett perfekt sätt att göra detta på då smittorisken är mycket låg med tanke på att de utförs i mindre grupper och utomhus. Vi rekommenderar dock alla vandringsdeltagare att vistas ca. 2 m från varandra enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Anders Djerf guidar i stadsdelen Solberga bildad 1945 och berättar också om förhistorien. Vi inleder med Kristalltorget,  en slumrande 50-talspärla, ritat av välkända arkitektduon Backström & Reinius. Detta är ett torg värt att vårda och nu mobiliseras för att sätta fokus på det för att åter sätta liv i platsen. Fasaderna har mycket välbevarade partier i mosaik, mycket annat är också bevarat. Något mer liv finns på Solbergas andra torg, Klacktorget.

Namnet Solberga ska ha kommit efter ett berg i skogen, som särskilt fångade solljuset. Solberga prästgård har anor från 1600-talet, men nuvarande byggnad uppfördes 1916-19 efter ritningar av Hakon Ahlberg. Vi når den genom Solbergaskogen. Alldeles intill växer det allra nyaste Solberga fram.

Samling vid hållplats ”Kristallvägen” SL buss 142 från Älvsjö, alt Telefonplan

  • Betalning sker på plats via swish eller kontant
  • Kontakt, mail: anders@djerf.se
  • Kontakt, tel: 073-659 52 00

 

Pris
100:- Ordinarie pris

60 kr - ungdom 10-16 år. Yngre gratis.

Datum 8/10
Tid 12:00
Arrangör ABF Stockholm
Plats Samling vid hållplats ”Kristallvägen” SL buss 142 från Älvsjö, alt Telefonplan
Pris 100:- (Ord. pris)
60 kr - ungdom 10-16 år. Yngre gratis.
Translate this page