Äntligen är det dags för en festival som lyfter och hyllar fackboken! Vi är stolta över att presentera Fackboksfestivalen Minerva – Stockholms första sakprosafestival, där vi ägnar en hel dag åt facklitteraturen i stort och smått, ingående såsom lättillgängligt. Vi vill stärka genren och belysa fackbokens unika ställning. Fackboksfestivalen Minerva erbjuder en plattform för reportage, essäer, debattböcker, reseskildringar, barnfakta, undersökande journalistik m.m. Målgruppen är huvudsakligen läsaren, det vill säga den breda engagerade allmänheten.

Litteraturprogram tenderar att domineras av skönlitteratur. Vad vi vet är dock att de ämnen sakprosan lyfter engagerar våra läsare djupt. Fackboksfestivalen Minerva blir en plats för både diskussion och reflektion kring viktiga ämnen, såsom gränsdragningen mellan fakta och fiktion, klimatfrågor, politik, hälsa, mat, odling, nationella minoriteter och rasism, historia, resor osv, osv. Programmet innehåller flera parallella scener för samtal, intervjuer, debatt och föredrag, samt utställaryta för bokbord och mingel. Vi räknar med ett 40-tal programpunkter och att det ska finnas något för alla besökare.

Förlag, sällskap, myndigheter och organisationer som vill bidra till att belysa och hylla fackboken, kan boka in sig på en eller flera slottar samt bokbord

Datum: Lördag 1 februari 2025.
Plats: ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm
Hur: Öppen för allmänheten kl 10 – 16. Biljett krävs.

Festivalen arrangeras av ABF Stockholm och Sveriges Författarförbund – Minerva – sakprosaförfattarna.

Vill du vara med?

Intresseanmälan till Fackboksfestivalen Minerva 2025

  • Vi kan inte garantera att alla önskemål kan tillgodoses.

Prislista

Ladda ned Prislista för arrangörer 2025

Kontakt

Har du frågor om Fackboksfestivalen Minerva? Välkommen att höra av dig via mejl till program.stockholm@abf.se.

Press

Fotografering, filmning och ljudinspelning under Fackboksfestivalen Minerva behöver anmälas och bekräftas i förväg. För intervjuer eller andra pressfrågor kontakta program.stockholm@abf.se.