Den 9 juni väljer Sverige ledamöter till Europaparlamentet. Inför och under valet arrangerar ABF Stockholm en serie studiecirklar, workshops och föreläsningar för att höja medvetenheten om valet och våra demokratiska möjligheter att påverka. Tillsammans kan vi göra skillnad – för att stärka Europas demokrati och påverka i ett val som kommer att forma vår kontinent och omvärld.

Studiecirklar som stärker demokratin

I juni har medborgare i länder som är med i Europeiska Unionen möjlighet att påverka EU:s framtid. Den 6-9 juni är det dags för nästa val till Europaparlamentet. EU-valet är inte bara en möjlighet att själva utöva vår demokratiska rättighet, det är också en chans att påverka den politik som kommer att forma Europa under de kommande åren.

Fokus ligger på att öka medvetenheten om EU och dess betydelse i vardagen. Vi vill erbjuda en bredd av ämnen – från klimatfrågor till frågor om arbetsmarknad och antidiskriminering, och därigenom skapa en bred och inkluderande diskussion om Europas framtid.

Vi planerar att hålla studiecirklarna korta och intensiva och därmed enkla att få in i deltagarnas vardag, samtidigt som vi ger möjlighet till djupgående och engagerande diskussion om respektive fråga.

Vill du eller din organisation samarbeta?

Kul! Vi har stor erfarenhet av att skapa folkbildning – allt från studiecirklar och workshops till prova på-pass, föreläsningar och panelsamtal. Vi har beprövade och effektiva metoder men är flexibla och möter gärna era förslag på upplägg för att tillsammans forma en meningsfull och intressant upplevelse för alla deltagare.

Anmäl ditt intresse idag

Inom kort kommer studiecirklar, föreläsningar, workshops och andra aktiviteter att publiceras och löpande uppdateras på sidan Föreläsningar och workshops. Anmäl ditt intresse redan idag för att bli kontaktad när vi har deltagare för att starta de första cirklarna.

Läs mer om EU-valet och partiernas politik

Vill du förbereda dig inför studiecirkeln med egen inläsning? På följande länkar finns ytterligare information om EU-valet

Respektive parti presenterar sitt valprogram på sina egna hemsidor: