Evenemang Filmvisning

Årsta Filmstudio hösten 2023

För alla filmintresserade över 15 år. Årsta Filmstudio satsar på kvalitetsfilm och bygger urvalet på medlemmarnas egna förslag.

Program hösten 2023

26 sept: DIKTATORN

Regi Charlie Chaplin, USA 1940, 124 minuter
Diktatorn handlar om en fattig, judisk frisör och hans dubbelgångare, den karismatiske och judehatande diktatorn Adenoid Hynkel.
Filmen, som var Chaplins första ljudfilm, spelades in 1940 medan andra världskriget pågick och är i sin pricksäkra parodi av Hitler både genial och vågad.

10 okt: CLEO FRÅN 5 TILL 7

Regi Agnes Varda, Frankrike 1962, 90 minuter
Vi får följa sångerskan Cléo under två timmar av hennes liv. Hon har nyligen genomgått medicinska tester för att se om hon har cancer, och väntar nu på resultatet. Fast övertygad om att hon är döende konfronterar hon sin tillvaro med den insikten.

24 okt: FÄKTAREN

Regi Klaus Herö, Finland/Tyskland/Estland 2015, 93 minuter
En ung man, Endel Nelis, anländer i Haapsalu i Estland,(då en del av Sovjetunionen) i början av 1950-talet, efter att ha lämnat Leningrad i hopp om att undkomma den hemliga polisen. Han får arbete som lärare och grundar en idrottsklubb för sina studenter. När studenterna vill delta i en nationell turnering i Leningrad måste Endel göra ett val; riskera allt för delta i turneringen eller sätta sin egen säkerhet först och svika studenterna.
Filmen bygger på den estniske fäktaren Endel Nelis livsöde.

7 nov: SVÄLT

Regi Henning Carlsen,Norge/Danmark/Sverige 1966, 112 min
Året är 1890 och Pontus (Per Oscarsson) återvänder till Norge efter en lång vistelse utomlands. Snart kan han inte betala sin hyra och tvingas ut på gatan. Alltmer utmattad släpar han sig fram längs gatorna. Filmen är baserad på Knut Hamsuns roman. Per Oscarsson svalt själv under lång tid före filminspelningen så att han skulle se mer utmärglad ut. Han fick pris för bästa manliga skådespelare i Cannes 1966.

21 nov: EXCUSE MY FRENCH

Regi Amr Salama,Egypten 2014, 99 minuter
Filmen utspelar sig i Egypten och följer 13-årige Hany när han försöker anpassa sig i sin nya statliga skola, som han byter till efter faderns död.
En humoristisk film från Egypten, som tar upp frågor gällande identitet, kamratskap och trosuppfattning.

5 dec: EN LEKTION I KÄRLEK

Regi Ingmar Bergman, Sverige 1954, 96 minuter
En romantisk äktenskapskomedi signerad Ingmar Bergman. En lektion i kärlek utmärks av sin intelligenta och lättsinniga dialog där både äktenskapets och könsrollernas konventioner skärskådas.
Med bl.a. Gunnar Björnstrand, Eva Dahlbeck och Harriet Andersson.

Medlemsavgift 350 kr, dvs 58 kr/film
Varannan tisdag kl 19.00 i Årsta Folkets Hus.
Köp medlemskortet i samband med visningarna.
OBS! Kontant betalning eller swish, inga kort. Vi säljer inte lösbiljetter till enstaka föreställningar.

Läs mer här: arsta.filmstudio.se

Pris
350:- Ordinarie pris

Arrangör ABF Stockholm, Årsta Filmstudio
Plats Årsta Folkets Hus
Hjälmarsvägen 28, 120 53 Årsta
Pris 350:- (Ord. pris)
Translate this page