Evenemang Föreläsning

Barbro Eberan om Förintelsen

”Varför kunde det ske? – Det finns många förklaringar till Förintelsen”

Den 10 mars kommer Barbro Eberan till ABF för att prata om Förintelsen med avstamp i sin senaste bok ”Varför kunde det ske? – Det finns många förklaringar till Förintelsen”. Boken vittnar om hennes sällsynta klarsynthet och unika förmåga att göra komplicerade sammanhang lättbegripliga. Då hon bor i Tyskland är detta en unik chans att få lyssna på en av de främsta kännarna av ämnet!

Barbro Eberan, svensk medborgare men bosatt i Hamburg, är fil.dr i germanistik, vetenskapsjournalist och författare. Hon har arbetat internationellt med ”skuldfrågan” i över 30 år och anlitats som expert av Europarådet. Hon har även belönats av Svenska Akademien.

Sedan 2011 ger Eberan på Carlsson Bokförlag ut en bokserie: Tysk-europeisk historia i nazismens skugga. Fyra delar har redan publicerats. Varför kunde det ske? är den femte och avslutande delen och samtidigt en fristående bok, därför att den ger en sammanfattning av hela bokserien. Den visar tydligt hur aktuell skuldfrågan från Hitlertiden fortfarande är.

Lokal: Hjärtat, entréplan
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Fri entré
Datum 10/3
Tid 18:30
Arrangör ABF Stockholm, Carlsson Bokförlag
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page