Evenemang ABF-huset,Boksamtal

Bokpresentation: Minnesbilder – istället för memoarer

Välkommen till bokpresentationen av Allan Larssons Minnesbilder – istället för memoarer med efterföljande samtal.

Detta är en ny form av memoarer, mer av bilder, stories och anekdoter, än av traditionella memoarer. Minnesbilderna spänner från åttaåringens fruktan för att kärnvapenproven 1946 skulle spränga hela världen, till första mötet med Olof Palme 1956, arbetet som journalist på Arbetet, Aftonbladet, Dagens Nyheter, SVT och Tidningen Vi samt erfarenheterna som en av ”Tages pojkar” i slutet av 1960-talet och sex år som AMS-chef på 1980-talet. Följ med i berättelsen om första besöket i Kina och ett symposium i USA:s Kongress om Sveriges ekonomi tillsammans med Peter Wallenberg och PG Gyllenhammar.

Allan Larsson skildrar Sveriges väg till EU ”Från Metall-tal till medlemskap” och hur han under 1990-talet kom att samarbeta med Jacques Delors och Jean-Claude Juncker om en europeisk sysselsättningsstrategi och en social pelare. I en minnesbild jämför han erfarenheterna från sitt arbete för fyra statsministrar: Tage Erlander, Olof Palme, Ingvar Carlsson och Stefan Löfven. En av minnesbilderna har rubriken ”Mitt största politiska misslyckande”. Bland minnesbilderna finns också berättelser om lokala projekt som han medverkat i – Vamlingbo på Gotland, Mariannelund i Småland och Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Medverkande:
Allan Larsson, journalist och f.d. AMS-chef, finansminister och riksdagsledamot. Allan har också varit generaldirektör i EU-kommissionen med ansvar för arbetsmarknad, sysselsättning och sociala frågor.
Anna Ekström, ordförande ABF Stockholm och tidigare utbildningsminister samt f.d. generaldirektör för Skolverket.
Jan Scherman, skribent, debattör, tv- och filmproducent. Tidigare VD TV4-gruppen.

Tid och plats:
30 maj, kl. 18:00.
Katasalen, plan 1, ABF-huset.

Pris
100:- Ordinarie pris
Köp Biljett
Datum 30/5
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm, Isaberg förlag
Plats Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 100:- (Ord. pris)
Translate this page