Evenemang Debatt,Konferens,Panelsamtal,Seminarium

Civilsamhällets roll för nyanländas etablering i Sverige

Du som arbetar med frågor som rör integration, arbetsmarknadspolitik och utbildning är hjärtligt välkommen till ABF Stockholms konferens om civilsamhällets roll för nyanländas etablering i det svenska samhället. Syftet med konferensen är att belysa ämnet från olika perspektiv; inte bara utifrån samhällsaktörerna själva utan även från representanter för utbildnings-och arbetsmarknadsutskottet och forskarna. Detta gör vi bland annat genom att föra ett samtal om projektet Ukraine Competence Program, Olle Hammar från Uppsala Immigration Lab presenterar forskningsperspektivet på civilsamhällets roll för nyanländas etablering, samt ett panelsamtal med representanter från samtliga riksdagspartier.  

Vi ser fram emot att träffa Dig onsdagen den 27:e september kl. 9:30 i ABF-Huset på Sveavägen 41. Från kl. 9:00 kommer det finnas fika och kaffe tillgängligt. Efter konferensen bjuder vi även på lättare lunch. Nedan finner du mer information om programmet och medverkande. Det är begränsat antal platser, anmäl dig innan den 20 september!  

Observera att detta är en sluten konferens som riktar sig till branschrelevanta personer som arbetar med integration, arbetsmarknadspolitik och utbildning.

Agenda   

9:00 – Mingel och fika  

9:30 – Introduktion med Lisa Pelling  

9:35 – När en civilsamhällsaktör blir en del av lösningen: Ukraine Competence Program   

10:10 – Civilsamhällets roll ur ett forskarperspektiv: Uppsala Immigration Lab   

10:25 – Politikerpanel   

11:10 – Slutord med ABF Stockholms ordförande Anna Ekström 

11:15 – Avslutningsmingel med lättare lunch

Konferencier   

Lisa Pelling är chef för Arena Idé och expert inom demokrati- och integrationsfrågor.   

Talare   

Anna Ekström är ordförande för ABF Stockholms styrelse och f.d. utbildningsminister.  

Calle Nathanson är studieombudsman och koncernchef för ABF Stockholm.

Elaine Edholm är projektchef för Ukraine Competence Program, ett initiativ av ABF Stockholm som finansieras av svenska ESF-rådet.  

Olle Hammar är forskare vid Uppsala universitet och affilierad med Uppsala Immigration Lab. Hans forskning fokuserar på immigration och integration.  

Panel  

Åsa Westlund (S), Ciczie Weidby (V), Leila Ali Elmi (MP), Niels Paarup-Petersen (C), Fredrik Malm (L), Magnus Jacobsson (KD), Arin Karapet (M) och Ann-Christine From Utterstedt (SD).

Vid frågor, vänligen kontakta projektledare Louise Norstedt på louise.norstedt@abf.se.   

Hoppas vi ses där!   

Konferensen finansieras av svenska ESF-rådet.

Fri entré
Anmäl Dig
Datum 27/9
Tid 09:30
Arrangör ABF Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41.
Fri entré
Translate this page