Evenemang Föreläsning

Digital föreläsningsserie: PRO

PRO Kultur och PRO-distriktet anordnar under februari/mars digitala föreläsningar och samtal. Arrangörer är PRO, Arena och ABF i Stockholm och Göteborg.

Programmen sänds på Arena Idés Facebooksida: https://www.facebook.com/arenaide. Det går också att se på arenaide.se/video


Äldreomsorgen – en välfärdstjänst under hot eller världens bästa omsorg?

Torsdag 10 februari kl 14.00.

Det finns olika uppfattningar om hur äldreomsorgen fungerar. Den ena synen är politikernas, den positiva, och den andra är brukarnas, forskarnas och allmänhetens, den kritiska.

Äldreboenden och hemtjänst har ofta dåliga personalvillkor med många timanställda utan anställningstrygghet och med låga löner vilket leder till stor personalomsättning. Det är också en mycket stor brist på platser inom äldreomsorgen. Under pandemin kunde vi också se stora brister i skyddsutrustningar, vilket ledde till mångas för tidiga död.

Vad krävs för att få en bättre äldreomsorg?

Medverkande:
Sven-Erik Wånell  och Ingrid Hjalmarson, som bägge har arbetat i många år på Äldrecentrum och tidigare haft andra anställningar inom äldreomsorgen, medverkar.

 

PRO och pensionerna

Torsdag 24 februari kl 14.00

PROs ordförande Christina Tallberg medverkar i utsändningen och berättar om PROs krav vad gäller pensionssystemet. Det pågår sedan en tid tillbaka en omfattande diskussion om pensionerna och hur det slår för olika grupper och hur mycket sämre pensionerna har blivit eller om det blivit bättre genom olika åtgärder.

 

Jag är inte död – jag är bara gammal

Torsdag 10 mars kl 14.00

Ylva Floreman, skribent och dokumentärfilmare, har utkommit med boken Jag är inte död – jag är bara gammal, som handlar om Ylvas mor när hon blir oförmögen att ta hand om sig själv. Då börjar en envis kamp mot byråkratin och med den kommer alla frågor om hur det är att åldras i Sverige.

 

Om att aldrig ge upp

Torsdag 24 mars kl 14.00

Barbro Westerholm, riksdagsledamot (L) och tidigare generaldirektör för Socialstyrelsen, berättar i sin nyutkomna bok om sitt liv som kvinna, läkare, ämbetsman och liberal riksdagsledamot. Under mer än fem decennier har hon oförtröttligt påverkat och förändrat det svenska samhället i en mängd sociala frågor, från vaggan till graven. Hon brinner för att undanröja hinder så att människor kan leva sina liv som de vill så länge det inte skadar någon annan.

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm, PRO Kultur, PRO-distriktet, Arena idé
Plats Sänds på Arena Idés Facebooksida: https://www.facebook.com/arenaide
Fri entré
Translate this page