Evenemang Workshop

DIY: Inspelningsteknik del 1 med Agnes Hjalmarsson

Du lär dig grunderna i inspelningsteknik för att snabbt och enkelt komma igång med inspelning av ditt band eller musikaliska projekt – Inga förkunskaper krävs!

Syftet med den här workshopen är att i en liten grupp få lära sig grundläggande inspelningsteknik i studio Neneh Cherry i ABF-Huset på Sveavägen 41.

Vi kommer gå igenom hur du mickar upp och spelar in enklare instrument och hur du arbetar vidare med inspelningen i en DAW (digital audio workstation). I denna workshop kommer vi att arbeta med musikprogrammet Logic X Pro. Workshopen ska vara ett roligt och interaktivt sätt att närma sig inspelningsteknik i en studio och bygga upp grundläggande kunskap och självförtroende för att du/ni ska fortsätta lära er efter workshopen. Det finns en del 2 som man kan gå efter del 1 eller om man redan har viss vana av inspelning.

Cirkelledaren Agnes Hjalmarsson är frilansande musikproducent och gitarrist. Agnes har bla gått Popkollos producentprogram Vem Kan Bli Producent, Advanced Music Production and Songwriting (AMPS på Fryshusets Folkhögskola) och luggar nu Dreamhill Music Academy på distans. Agnes intresse för musikproduktion och inspelningsteknik började när hon pluggade gitarr på musikgymnasiet Rytmus och ville lära sig mer om liveljud, i kursen musikproduktion blev hon då introducerad till logic, skolans studios och inspelningsteknik. Idag jobbar hon bland annat i en stor analog studio i Slussen som hon delar med tre andra men är även runt om i Sverige och Europa och spelar med artisterna Ida Gratte och Namelle mm.

Upplägg
I kursen jobbar du i ABF-husets studiolokal Neneh Cherry där det finns tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X och instrument.

Tid
10:00-16:00

Pris
Har man ett samarbete med ABF Stockholm sedan tidigare kostar det 200 kr/person annars 500 kr/person. När du anmäler dig skriv gärna från vilken samverkanspart/grupp du har i samarbete med oss.

Anmälan
Länk: https://abfstockholm.se/…/do-it-yourself…/

Det är begränsat antal platser. Får du förhinder behöver du avanmäla dig senast 48 timmar innan kursstart annars debiteras du på 100 kr.
Pris
500:- Ordinarie pris

Vid samarbete med ABF Stockholm sedan tidigare kostar det 200 kr/person annars 500 kr/person.

Anmäl Dig
Arrangör ABF Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 500:- (Ord. pris)
Vid samarbete med ABF Stockholm sedan tidigare kostar det 200 kr/person annars 500 kr/person.
Translate this page