Evenemang Workshop

DIY: Inspelningsteknik del 2, inriktning trummor med Agnes Hjalmarsson

Vi kommer tillsammans gå igenom grunderna för inspelning samt testa på att micka upp och spela in ett trumset – Inga förkunskaper krävs!

Syftet med den här workshopen är att i en liten grupp får lära sig grundläggande inspelningsteknik specifikt på trummor i studio Neneh Cherry i ABF-Huset på Sveavägen 41.

Denna workshop är en fortsättning på Del 1 Inspelningsteknik med Agnes Hjalmarsson som är går den 24 september. Det går dock bra att gå del 2 utan att ha deltagit i del 1.

Vi kommer på en grundlig nivå gå igenom hur du arbetar vidare med inspelningen i en DAW (digital audio workstation). I denna kurs kommer vi att arbeta med musikprogrammet Logic X Pro.
Kursen ska vara ett roligt och interaktivt sätt att närma sig inspelningsteknik i en studio och bygga upp grundläggande kunskap och självförtroende för att du/ni ska fortsätta lära er efter kursens slut.

Agnes har bla gått Popkollos producentprogram Vem Kan Bli Producent, Advanced Music Production and Songwriting (AMPS på Fryshusets Folkhögskola) och pluggar nu Dreamhill Music Academy på distans. Agnes intresse för musikproduktion och inspelningsteknik började när hon pluggade gitarr på musikgymnasiet Rytmus och ville lära sig mer om liveljud, i kursen musikproduktion blev hon då introducerad till logic, skolans studios och inspelningsteknik. Idag jobbar hon bland annat i en stor analog studio i Slussen som hon delar med tre andra men är även runt om i Sverige och Europa och spelar med artisterna Ida Gratte och Namelle mm.

Upplägg

I kursen jobbar du i ABF-husets studiolokal Neneh Cherry där det finns tillgång till en Mac-dator med Logic Pro X och instrument.

Tid
10:00-16:00

Pris
Vid samarbete med ABF Stockholm sedan tidigare kostar det 200 kr/person annars 500 kr/person. När du anmäler dig skriv gärna från vilken samverkanspart/grupp du har i samarbete med oss.

Anmälan
Länk: https://abfstockholm.se/…/do-it-yourself…/

Det är begränsat antal platser. Får du förhinder behöver du avanmäla dig senast 48 timmar innan kursstart annars debiteras du på 100 kr.

Vid samarbete med ABF Stockholm sedan tidigare kostar det 200 kr/person annars 500 kr/person. När du anmäler dig skriv gärna från vilken samverkanspart/grupp du har i samarbete med oss.

Anmäl Dig
Datum 15/10
Tid 10:00
Arrangör ABF Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Translate this page