Evenemang Scenkonst

Drogögon mitt i ansiktet

Teaterföreställning av Spångs Orkester & Teater Reflex

Kajsa fyller 30 år och det är dukat till fest. Släkt och vänner är inbjudna. Mamma, pappa, far- och morföräldrar under samma tak som mer jämnåriga bekanta. I hallen står Kajsas pojkvän och hälsar gästerna välkomna. Kaffe och avec finns på ett avsett bord och alla väntar på tårtan. Men mitt i alla festligheter har en annan, objuden gäst letat sig in på festen. Först bara som en pust från balkongen. Senare i form av upprepade, snabba besök till toaletten. Det förekommer droger på festen.

I Sverige har samtalet om droger ebbat ut i två ställningstaganden. För eller emot. Legalisera eller straffa hårt. Samtalet ligger allt som oftast på de som säljer. Spångs Orkester vill genom sin pjäs rikta om kikaren och fokusera på den andra delen, de som köper, och skildra det samhälle som de upplever att ingen pratar om. Ett samhälle där droger finns överallt, i alla rum, men där bara de i förorten får skulden och ansvaret. Vilka är köparna? Var finns de? Och varför brukar de droger? Spångs orkester ställer sig frågan om vart knarkandet egentligen är på väg och ensemblen vill prata om erfarenheter och känslor utan att döma. Fokus ligger på medelklassens knarkande och hur vi inte pratar om det, vilket kanske är det som blir det farligaste. Vårt kollektiva ignorerande.

Manus: Spångs Orkester

Regi: Maja Frykberg Andersson och Rasmus Gisby

Medverkande: Hjalmar Wide, Erik Karlsson Jeansson, Max Nilén, Kathryn Le roux, Daniel Ohlsson, Katja Lobas, Maja Frykberg Andersson, Rasmus Gisby, Ebba Alexandrie Filip Fransson och Folkensemblen (Agnetha Edberg- Menor, Alesia Panibrattjenko, Ann Besmanoff, Ellen Gustafsson, Ia Dahlbacka, Johnny Söderberg, Panagiotes Mousikides, Sofia Hjort och Sussane Wiklund)

I samarbete med ABF Stockholm

Pris
250:- Ordinarie pris

150 (studerande/pensionär)

Anmäl Dig
Datum 2/2
Tid 19:00
Datum 4/2
Tid 19:00
Datum 9/2
Tid 19:00
Datum 11/2
Tid 19:00
Datum 16/2
Tid 19:00
Datum 17/2
Tid 19:00
Datum 23/2
Tid 19:00
Datum 24/2
Tid 19:00
Datum 25/2
Tid 19:00
Arrangör Spångs Orkester, Teater Reflex & ABF Stockholm
Plats Teater Reflex, Kärrtorpsplan 14
Pris 250:- (Ord. pris)
150 (studerande/pensionär)
Translate this page