Evenemang Boksamtal,Debatt,Föreläsning,Panelsamtal,Program

Ett farväl till Bullerbyn?

Boksamtal utifrån Åsa Erikssons omtalade bok

Sverige har på kort tid förändrats, från ett land präglat av folkhemsideal och Bullerbykänsla till skjutningar, gängkriminalitet och en cementerad segregation. Vad hände egentligen? Har Sverige och socialdemokratin varit naiva? Och vad kan vi göra bättre framöver? Den redan flitigt omskrivna boken ”Ett farväl till Bullerbyn?” är ett försök att lägga skygglapparna åt sidan för att beskriva Sverige som det ser ut i dag och det som krävs för att skapa ett mer sammanhållet samhälle. Det är ett försök att kombinera en varm människosyn med tuffare krav för rättvisa.

Den redan flitigt omskrivna boken ”Ett farväl till Bullerbyn?” är ett försök att lägga skygglapparna åt sidan för att beskriva Sverige som det ser ut i dag och det som krävs för att skapa ett mer sammanhållet samhälle. Det är ett försök att kombinera en varm människosyn med tuffare krav för rättvisa.

I boken får vi ta del av författarens egna erfarenheter som lokalpolitiker i Norberg och senare riksdagsledamot. Vi får även höra från socialdemokratiska profiler såsom Mona Sahlin, Lars Engqvist, Anna-Greta Leijon, Lena Hjelm-Wallén, Ulrica Messing och Lars Stjernkvist. Sammantaget ger boken en unik inblick i resonemang och beslut som format Sverige och socialdemokratin men också tankar om hur socialdemokratin behöver agera framåt. 
Åsa Eriksson är för närvarande riksdagsledamot och var kommunstyrelsens ordförande i Norberg mellan 2011 och 2016. 

Deltar i samtalet gör:
Åsa Eriksson (S), riksdagsledamot och författare.
Anne-Marie Lindgren, skribent, debattör.
Ardalan Shekarabi (S), riksdagsledamot, rättspolitisk talesperson samt tidigare statsråd.
Lisa Nåbo, ordförande för SSU.

Modererar samtalet Maria Arkeby, Tankesmedjan Tiden.
Samtalet livesänds även på arrangörernas Facebook-sidor

Anmäl dig för att komma på seminariet: https://simplesignup.se/event/208141

Arrangörer: Tankesmedjan Tiden och ABF Stockholm

Fri entré
Anmäl Dig
Arrangör Tankesmedjan Tiden, ABF Stockholm
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page