Evenemang Föreläsning

Europeisk oro: Om den moderna populismen

Åtta lärdomar från Brexit med Katrine Marçal

Brexit har ritat om den politiska kartan i Storbritannien och kanske också i EU. Efter tre och ett halvt års politisk turbulens står det nu klart att brexit blir av. Paradoxen var att samtidigt som brexit bara blev mer och mer tekniskt komplicerat blev frågan för många väljare bara enklare och enklare. 2019 när frustrationen var som störst handlade det knappt ens om EU längre. Det handlade om vem som skulle bestämma i Storbritannien, folket eller eliterna.

I sin kommande essä Åtta lärdomar från Brexit. Om den moderna populismen analyserar Katrine Marçal vilka slutsatser och erfarenheter vi kan dra av brexit.

Inledning:
Katrine Marçal, författare till rapporten Åtta lärdomar från Brexit. Katrine är bosatt i London och skriver för Dagens Nyheter. Det enda könet eller på engelska Who Cocked Adam Smith’s Dinner? har översatts till 20 språk.

Kommentator:
Göran von Sydow, direktör och chef för Svenska institutet för europapolitiska studier, Sieps. Han har studerat vid Stockholms universitet, European University Institute i Florens, SciencesPo och Sorbonne i Paris och disputerade i statsvetenskap 2013 på en avhandling om EU-kritiska partier.

Moderator:
Håkan A Bengtsson, vd för Arenagruppen och politisk redaktör för Dagens Arena.

Lokal: Sandlersalen, plan 1
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Fri entré
Anmäl Dig
Datum 4/2 2020
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm, Arena Idé
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page