Evenemang Filmvisning

Fanfaren Film i Farsta – hösten 2023

Fanfaren Film i Farsta visar film en söndag i månaden hela hösten!

Women Talking

Söndag 3 september
Regi: Sarah Polley
Längd: 104 min
En grupp kvinnor från ett isolerat, religiöst samhälle har svårt att förena verklighet och tro när de för första gången går till val i Oscarstippat drama med stjärnspäckad ensemble.

Ellos Eatnu – låt älven leva

Söndag 24 september
Regi: Ole Giaever
Längd: 124 min

1978 beslutade Stortinget att bygga en damm i Alta-Kautokeinovassdraget, mitt i hjärtat av Sápmi. En lokal naturvårdsåtgärd för att bevara ån utvecklades till en uppgörelse mot den norska statens behandling av samerna. Mitt i det historiska dramat står Ester som under hela sitt liv förnekat sin samiska identitet.

Alltid Nära Dig

Söndag 15 oktober
Regi: Uberto Pasolini
Längd: 91 min

John, en trettiofem år gammal fönsterputsare, har bara några månader kvar att leva. Under denna korta tid försöker han hitta en ny familj för sin treårige son.

Breaking Social

Söndag 12 november
Regi: Fredrik Gertten
Längd: 92 min

Breaking Social utforskar möjligheterna att övervinna orättvisor och korruption. En film om att ombilda byggstenarna i våra samhällen och tända frön av hopp som bor inom var och en av oss.

De Ostyriga

Söndag 3 december
Regi: Malou Reymann
Längd: 134 min

Köpenhamn bubblar av förändringens vindar när jazzmusiken sveper genom mellankrigstidens Europa. Maren, äldsta dottern i ett fattigt hushåll, insuper det nya med stor entusiasm, men hennes ungdomliga trotsighet och livslust ses inte med blida ögon av omgivningen. Genom barnavårdsnämnden institutionaliseras hon på ön Sprogø, där man samlat unga kvinnor som anklagats för lösdriveri eller sexuell omättlighet. Hon bildar snart ett oskiljaktigt band med Sørine, och tillsammans börjar de göra uppror- med långtgående konsekvenser.

Läs mer om programmet och filmerna här:
https://fanfaren.wordpress.com/

Medlemskap i föreningen kostar 120 kr per termin och köps i foajén 30 min innan filmen startar.

Arrangör Fanfaren FIlm i Farsta, ABF Stockholm
Plats Fanfaren, Farstagången 8, Farsta
Translate this page