Evenemang Filosofikafé

Filosoficafé på Fruängens bibliotek

Välkommen att filosofera tillsammans!

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras perspektiv och tillsammans öka sin förståelse.

 

Du behöver inga förkunskaper i filosofi, vi använder vårt eget tänkande.

 

Välkommen att filosofera tillsammans!

Tid: 17.00–18.45

Plats: Fruängens bibliotek

 

Måndag 9/9

Lek

Att leka, är det något som bara hör till barndomen eller kan vi leka genom hela livet? Kan leken vara viktig? Eller är det mest fånigt när vuxna leker? Vad är det som gör leken till just lek?

 

Måndag 7/10

Hämnd

Vi säger att hämnden är ljuv. Stämmer det? Varför i så fall? Finns det bra hämnd eller det alltid destruktivt att hämnas? Vad fyller hämnden för funktion?

 

Måndag 4/11

Hopp

Vad innebär det att hoppas? Och vilken relation har hoppet till den faktiska verkligheten? Till vår fantasi? Till våra tidigare erfarenheter? Kan det stå i vägen för att ta tag i situationen som den är? Eller är hoppet den drivkraft som får oss att kämpa vidare?

 

Måndag 2/12

Öppet tema

Den här gången väljer gruppen tillsammans ut en fråga att fundera vidare kring. Tänk gärna till i förväg på vad du skulle vilja utforska tillsammans med de andra i gruppen.

 

Fri entré
Datum 9/9
Tid 17:00
Datum 7/10
Tid 17:00
Datum 4/11
Tid 17:00
Datum 2/12
Tid 17:00
Arrangör ABF Stockholm, Fruängens bibliotek och Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis
Plats Fruängens bibliotek, Fruängsgången 1, T Fruängen
Fri entré
Translate this page