Evenemang Filosofikafé

Filosoficafé på Fruängens bibliotek

Ett filosofikafé är ett sätt att skapa utrymme för filosofiska samtal i vardagen. En mötesplats för att undersöka frågeställningar och begrepp. Vidga sina egna perspektiv, möta andras perspektiv och tillsammans öka sin förståelse.

Du behöver inga förkunskaper i filosofi, vi använder vårt eget tänkande.

Välkommen att filosofera tillsammans!

Ledare: Sofia Wrangsjö

 

Måndag 5/2

Uppriktighet

Är det viktigt att leva sitt liv på ett uppriktigt sätt? Vad menar vi i så fall med uppriktighet? Hur förhåller sig uppriktighet till ord som sanning, tillit, hänsyn och självrespekt?

 

Måndag 4/3

Glädje

Är glädje något vi kan välja att känna eller är det något som bara uppstår? Är glädje extra viktigt i livet eller är det bara en känsla bland alla andra? Har vi rätt att känna glädje när det finns så många svårigheter i världen?

 

Måndag 8/4

Kärlek

Vi kan älska människor, platser, musik eller hallon. Vad är det som gör den kärleken till just kärlek? Vad menar vi när vi säger att vi älskar? Är det viktigt att känna kärlek? Är kärlekens motsats hat, likgiltighet eller något helt annat?

 

Måndag 6/5

Öppet tema

Den här gången väljer gruppen tillsammans ut en fråga att fundera vidare kring. Tänk gärna till i förväg på vad du skulle vilja utforska tillsammans med de andra i gruppen.

Fri entré
Datum 4/3
Tid 17:00
Datum 8/4
Tid 17:00
Datum 6/5
Tid 17:00
Arrangör ABF Stockholm, Fruängens bibliotek och Svenska Sällskapet för Filosofisk Praxis
Plats Fruängens bibliotek, Fruängsgången 6, T Fruängen
Fri entré
Translate this page