Evenemang Filmvisning

Klassiker på Zita: Äta sova dö

En film av Gabriela Pichler

Måndagar innebär klassiker på Zita! Kom och återupplev eller upptäck några av filmhistoriens största filmer på stor duk.

21-åriga Rasa bor med sin pappa i ett litet samhälle i Skåne. Då fadern har svårt att få anställning försörjer Rasa dem båda genom sitt fabriksarbete. Det är ett monotont jobb, men Rasa trivs bra och arbetet skänker henne gemenskap och trygghet – ända tills den dag då det varslas om uppsägningar och Rasa får beskedet att hon är en av dem som måste gå. Äta, sova, dö är ett starkt och angeläget drama som spänner över teman som arbetslöshet, immigration och landsbygdens avfolkning.

Medverkande: Nermina Lukac.

Klassiker på Zita är tillbaka med #Säsong8 som startar måndagen den 18 september med Gabriela Pichlers hyllade Äta, Sova, Dö. Tema för i år är kort och gott lågkonjunktur och utifrån en variation av klassiker vill vi utforska klassperspektiven och den ekonomiska realism som många av filmerna handlar om. Kom och återupplev eller upptäck några av filmhistoriens största filmer- och regissörer på storduk.

Biljettpris för Klassiker på Zita är extra inflationsvänligt inför Säsong 8, enbart 100 kr per film och filmerna kan komma att visas fler gånger beroende på publiktryck.
Varmt välkomna!

Pris
100:- Ordinarie pris
Arrangör ABF Stockholm, Zita Folkets Bio, Folkets Bio
Plats Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37
Pris 100:- (Ord. pris)
Translate this page