Evenemang Konsert,Panelsamtal,Scenkonst

FOLKRUMMET: Vad händer med kultur i krig?

Den 31 maj tar Ukrainas gulblå färger över Folkrummet! Tillsammans med ABF Stockholms ESF-Care-projekt Ukraine Competence Program anordnas en kväll med ukrainsk kultur i fokus.

Den ukrainska skådespelerskan Kateryna Kisten och hennes teatergrupp inleder kvällen med ett framträdande på svenska, engelska och ukrainska. Därefter kliver ABF Stockholms studieombudsman Calle Nathanson upp på scen som moderator för ett panelsamtal där frågeställningen ”Vad händer med kultur i krig?” kommer att diskuteras. Panelsamtalet kommer även att gå igenom andra ämnen som t.ex. hur ser kulturlivet ut i Ukraina just nu? Varför är kultur viktigt för ett samhälle? Kvällen avslutas med live-framträdanden och mingel!

OBS: eventet kommer att hållas på engelska.

PROGRAM:

17:30 Inledning och presentation

17:50 Kateryna Kisten med teatergrupp

18:15 Panelsamtal med:
Calle Nathanson – moderator och studieombudsman på ABF Stockholm
Vasiliki Tsouplaki – kulturpolitisk talesperson för Vänsterpartiet
Ragnar Berthling – representant från Musikcentrum Öst
Karl Volkohon – journalist på Swedish Radio Ukrainian
Kateryna Kisten – skådespelerska

18:50 Livemusik och mingel

BILJETTER
Det är fritt inträde men begränsat antal platser. Säkra din biljett till evenemanget här.

Om Ukraine Competence Program

Ukraine Competence Program, som medfinansieras av svenska Europeiska socialfonden, är ett initiativ som riktar sig till dem som har flytt kriget i Ukraina. Programmet består av fyra delar: språkkurser i svenska och engelska, arbetsmarknadskurser och arbetscoachning, kurser i samhällsorientering samt sociala aktiviteter. Syftet med programmet är att öka deltagarnas kompetens inom områden som krävs för att de ska kunna etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. ABF Stockholm tror på en kombination av dessa insatser och ett brett programutbud för att möjliggöra ett snabbare inträde i det svenska samhället och ett steg närmare självförsörjning.

Om Folkrummet

Folkrummet arrangeras av ABF Stockholm tillsammans med våra samarbetsorganisationer och grupper. Genom Folkrummet skapar vi ett kulturfönster mot Sveavägen och etablerar en ny scen för, tillsammans med och av våra grupper!

Illustration av Tilda Bergsten.

Programmet genomförs med stöd av Stockholm Stad och Europeiska socialfonden.

Fri entré
Anmäl Dig
Arrangör ABF Stockholm, Ukraine Competence Program
Plats Bakfickan, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page