Evenemang ABF-huset,Boksamtal,Föreläsning

Föreläsning: Änkor med makt

Om änkor som tagit över makten över industrier och tjänsteföretag efter mannens död. Hur har det sett ut från 1700-talet tills idag?

Många av världens rikaste kvinnor är änkor som beslutat sig för att fortsätta i makens spår som företagare. De har ärvt en förmögenhet, tagit över ägarmakten över affärsrörelsen och byggt vidare på makens livsverk. Fenomenet är ingalunda nytt, kvinnans väg från osynlighet till synlighet i näringslivet har varit likartad genom historien.

Vad motiverar en kvinna att ta över makten i ett företag efter att hennes affärsdrivande make plötsligt och oväntat går ur tiden, om hon inte tidigare varit engagerad i verksamheten? Och hur har det sett ut när änkor tagit makten över industrier och tjänsteföretag, inte bara i Sverige utan runt om i världen? Vilka roller har de iklätt sig, hur har ledarskapet förändrats och vari ligger det speciella med änkor som har ägarmakt?

Om författaren:
Hans Sjögren (född 1960) är professor i institutionell ekonomi vid Linköpings universitet och adjungerad professor i finans- och företagshistoria vid Handelshögskolan i Stockholm.

Tid och plats:
21 maj kl. 18:00, ABF-Huset, Palmesalen.

Pris
100:- Ordinarie pris
Köp Biljett
Arrangör ABF Stockholm, Dialogos förlag
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 100:- (Ord. pris)
Translate this page