Evenemang Föreläsning

INSTÄLLT! Vad gör våra barn på nätet (serie)

Föreläsningsserie för medlemmar i ABF Plus

Trenderna inom sociala medier och digitala appar skiftar snabbt och det kan vara svårt att hänga med i svängarna. Vad är det mest aktuella i den digitala utvecklingen idag? Vad är det våra barn och barnbarn egentligen sysslar med på nätet? Följ med på en föreläsningsserie om allt från Tiktok, Snap, gamingkulturen och hur det funkar att ragga på Tinder!

  • Pris för hela föreläsningsserien är 300 kr
  • Du behöver vara medlem i ABF Plus för att ha tillgång till föreläsningarna (gratis medlemskap fram till 2023)

Föreläsning 1:
Hur fungerar tiktok, insta och snap?

Tiktok. Snap. Insta. Hashtags och challenges. Vad gör ungdomarna egentligen på nätet idag? Träffa föreläsaren och sociala entreprenören Felicia Margineanu som kommer bjuda med på en inspirerande och rolig föreläsning där du får möjlighet att utforska nätets möjligheter och dom risker och utmaningar som finns. Ni kommer få tillfälle att samtala och ställa frågor under föreläsningen.

Felicia är en hyllad föreläsare och sociala medie-expert som även arbetar som lärare på mellan och högstadiet och har jobbat med sociala medier och ungdomshälsan i över 10 år. 2015 skrev Felicia boken Uppkopplad – en guide om sociala mediers möjligheter och sedan 2019 är hon även ambassadör på stiftelsen Friends och Drottning Silvias stiftelse Mentor Sverige. 

 *Ta gärna med ipads eller smartphones inför föreläsningen*

Lokal:
Katasalen, plan 1 (kan också ses digitalt via länk)

Datum:
30 september kl 15:00-16:00

Medverkande:
Felicia Margineanu, fotograf, inspiratör och social entreprenör


Föreläsning 2:
Att vara en gamer – Unga och digitala spel

Vad är det som lockar så med spelens värld? Vad är spelkultur och vad har den för betydelse för unga, deras utveckling och sammanhang? Hur kan vuxenvärlden på ett bra sätt möta spelande ungdomar? Sarah Fagerström, folkhälsovetare samt verksamhetsutvecklare för föreningen Female Legends, berättar utifrån erfarenheter, undersökningar och ungas egna ord.

Sarah är utbildad folkhälsovetare med en bakgrund inom social hållbarhet och strategiskt, hälsofrämjande arbete. Hon har alltid brunnit för ungas hälsa, i synnerhet den mentala och sociala, och har bland annat arbetat som ungdomsstrateg. I dag är hon verksamhetsutvecklare i föreningen Female Legends, ett community för spelande tjejer och icke-binära, som arbetar för ett tryggare och mer jämställt spelcommunity, både online och offline. 

Lokal:
Katasalen, plan 1 (kan också ses digitalt via länk)

Datum:
7 oktober kl 15:00-16:00

Medverkande:
Sarah Fagerström, verksamhetsutvecklare Female Legends


Föreläsning 3:
Dejting i digitala tider

Vad är skillnaden mellan att dejta digitalt eller offline? Vad behöver jag tänka på om jag vill dejta digitalt? Hur fungerar Tinder och andra dejtingappar? Kan det vara farligt att dejta på nätet? Var finns personer som är 55+? Vad gäller vett och etikett gällande dejting på nätet? Jag vill verkligen träffa någon, hur ska jag gå tillväga? Detta är några av frågorna som sexologen Suzann Larsdotter kommer att besvara under en föreläsning om dejting i den digitala tiden. 

Suzann Larsdotter är auktoriserad sexolog och sexologisk handledare samt auktoriserad socionom med grundläggande utbildning i psykoterapi. Hon är även legitimerad hälso och sjukvårdskurator. Hon arbetar med sexologisk rådgivning och sexterapi för par och enskilda på sin egen mottagning, föreläser och jobbar i olika konsultuppdrag.

Lokal:
Katasalen, plan 1 (kan också ses digitalt via länk)

Datum:
20 oktober kl 10:00-11:00

Medverkande:
Suzann Larsdotter

Pris
300:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Arrangör ABF Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 300:- (Ord. pris)
Translate this page