Evenemang ABF-huset,Panelsamtal,Seminarium

Internationell Utblick: Argentina under Javier Milei – neoliberalismens återtåg i Latinamerika

Argentina står inför en historisk omvandling och utmaning.

Efter år av återkommande ekonomiska och politiska kriser står landet nu på randen till hyperinflation och ekonomisk kollaps, med stora sociala effekter i form av en historisk hög fattigdomsnivå. Den nya presidenten Javier Milen har, efter en jordskredsseger, utlovat djupa reformer som också innebär en svångremspolitik som kan skapa starka sociala spänningar. Panelen analyserar varför Argentina återfaller i kris vart tionde år och frågar sig om Milei bryta trenden?

Det finns också mycket av nytt vin i gamla flaskor i den nya regeringens utlovade politik, panelen analyserar Argentinska föreställningar om ännu en kris, och möjliga och omöjliga sätt att hantera den. Vi frågar oss vad kan man lära av tidigare nyliberala modeller i Argentina och Latinamerika, som kan hjälpa oss att förstå den nya libertarianska rörelsen som Javier Milei företräder.

Medverkande:
Andrés Rivarola, Professor i Latinamerikastudier och Docent i Ekonomisk historia, vid Nordiska Latinamerikainstitutet, på Stockholms universitet.
Susann Baez Ullberg, Fil. Dr i socialantropologi vid Uppsala Universitet. Specialiserad på kris-, katastrof- och miljöantropologi, särskilt i Latinamerika.
Damian Migueles, Fil Dr. i nationalekonom från Handelshögskolan. Analytiker kring makroekonomi, offentliga finanser och skattepolitik vid Skatteverket.

Tid och plats:
Torsdag 7 mars, kl. 18:00-20:00
Palmesalen i ABF-huset, plan 1

Fri entré
Datum 7/3
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm, Nordiska Latinamerikainstitutet vid Stockholms universitet
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page