Evenemang

Internationell utblick: om Rysslands invasion av Ukraina

Ett seminarium om kriget i Ukraina

Det ryska anfallskriget mot Ukraina har tagit världen med överraskning – trots tydliga tecken i skyn på vad som komma skulle. De ryska kraven på grannlandet och broderfolket innebär inget mindre än en vasallrelation. Den ryske presidenten Putin menar att Ryssland varit nere på knä, men nu har rest sig – så nu ska i stället Ukraina tvingas på knä. 

Det här seminariet belyser olika perspektiv, både bakåt och framåt i tiden, och resonerar kring den allvarliga situation som vi nu ser utspela sig i ett land i Europa. 

Medverkande:

Jakob Hedenskog, Analytiker vid Centrum för Östeuropastudier, Utrikespolitiska institutet. Tidigare forskningsledare vid Totalförsvarets forskningsinstitut, FOI. Ukrainakännare

Maria Persson Löfgren, Sveriges radios Moskvakorrespondent

Alex Voronov, journalist Eskilstuna-Kuriren, Ukrainakännare

Krister Eduards, programansvarig för Sällskapet för Studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien, tidigare ambassadråd vid Sveriges ambassad i Moskva, samtalsledare

 

Seminariet kan följas live via ABF Stockholms och Palmecentrets Facebooksida. Klicka här för att komma dit: 

ABF Stockholms Facebooksida

Olof Palme International Centers Facebooksida 

Fri entré.

Detta är ett samarrangemang mellan ABF Stockholm, OSSE-nätverket, Sällskapet för Studier av Ryssland, Central- och Östeuropa samt Centralasien, Olof Palme International Center. 

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm
Plats Sandlersalen, våning 1. ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page