Evenemang ABF-huset,Panelsamtal

Internationell Utblick: USA – valspecial

I november går USA till val. Det gäller presidentval, val till kongressen, delstatsparlament, guvernörer och åtskilliga lokala val. Det största intresset tilldrar sig presidentvalet.

Det verkar bli just precis som väljarna inte önskade – en returmatch mellan Joe Biden och Donald Trump. Ett ödesval mellan två olika visioner för USA och mellan en 81-åring och en 77-åring.

Kan den sittande demokratiska presidenten knappa in på den republikanska expresidenten Trumps försprång i opinionsundersökningarna? Och kan Biden få erkännande för de största framgångarna, främst inom ekonomin och med den lägsta arbetslöshet som en president haft på årtionden? Eller kommer Trumpnostalgin som brett ut sig att övertrumfa minnena av kaoset, coronaviruset och valförlusten 2020.

Till Bidens svagheter hör den amerikanska debatten om den illegala invandringen, inflationen och hans höga ålder. Svagheterna för Trump är rättsprocesserna och att han inte når utanför sina trogna väljare.

Om detta kommer seminariet att handla och om vad som kan väntas amerikanarna och övriga världen.

Medverkande:
Karin Henriksson, Washingtonbaserad frilansjournalist, författare och tidigare Svenska Dagbladets USA-korrespondent.
Ginna Lindberg, utrikeschef för Dagens Eko och tidigare Sveriges radios USA-korrespondent.
Leif Pagrotsky, tidigare svensk generalkonsul i New York och statsråd.
Erik Åsard, professor emeritus och tidigare chef för Institutet för Nordamerikastudier, Uppsala universitet, författare och debattör.

Samtalsledare: Håkan Bengtsson, VD för Arenagruppen.

Pris
90:- Ordinarie pris

Köp Biljett
Datum 6/5
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm, Arena Idé
Plats Katasalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 90:- (Ord. pris)
Translate this page