Evenemang ABF-huset,Filmvisning,Samtal,Utställning

FOLKRUMMET: Internationella dagen mot homofobi, bifobi, intersexism och transfobi (IDAHOBIT)

ABF Stockholm och Folkrummet bjuder in till en kväll för att uppmärksamma IDAHOBIT

Internationella dagen mot homofobi, bifobi, intersexism och transfobi den 17 maj belyser det våld och den diskriminering som dagligen sker mot hbtqi+ personer. Kampen för hbtqi-personers rättigheter fortsätter och är inte på långa vägar över. ABF Stockholms ”Folkrummet” lämnar därför över scenen till grupper som dagligen är kämpar i frågan!

Kvällen gästas av:

Dyke March Stockholm

Dyke March Stockholm is a demonstration by and for all dykes in the broadest sense. We choose to use the term ”dyke” as an umbrella term which includes a large diversity of people who may all have common experiences and experiences of existing in the world.

Reclaim Pride Stockholm

Efter förra årets prideparad samlades ett stort nätverk av queers för att våga drömma om något nytt. Det visade sig snabbt att dom delade samma vision: Att skapa ett space för alla dom som inte vill delta i Stockholm Pride och den fascistiska pinkwashing som genomsyrar allt.

Cinema Queer

Cinema Queer är Sveriges största internationella hbtq-filmfestival. Cinema Queer grundades 2012 med syfte att bredda det heteronormativa biografutbudet i Sverige samt för att erbjuda Stockholmspubliken en stor bredd av queerfilm.

StaDemonia Tattoo

StaDemonia Tattoo är en queer tatueringsstudio och konstlokal i ett! Genom sin konst ger StaDemonia utrrymme till det queera uttrycket, vare sig det är på människors kroppar eller i en annan bildkonstform.

Tider för kvällen:

17.00 Drop in och fika

17.30 Cinema Queer presenterar Lesbian Avengers eat fire too

18.30 Dyke March Stockholm berättar om sin verksamhet

19.00 Reclaim Pride berättar om sin verksamhet

Pågår hela tiden: StaDemonia Tattoo ställer ut sin konst

**************

Om Folkrummet

Folkrummet arrangeras av ABF Stockholm tillsammans med våra samarbetsorganisationer och grupper. Genom Folkrummet skapar vi ett kulturfönster mot Sveavägen och etablerar en ny scen för, tillsammans med och av våra grupper!

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm
Plats Hjärtat (entréplan), ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page