Evenemang ABF-huset,Panelsamtal

Israel-Palestina-Sverige

Vad är lösningen?

Sedan 100 år tillbaka har det pågått stridigheter mellan Israel och Palestina. Efter att Hamas vann valet i Gaza 2006 och tog över makten i en kupp 2007 har Israel inlett en blockad mot Gaza, allt detta resulterade i flera blodiga krig mellan Israel och Hamas.

Hamas fruktansvärda anfall den 7 oktober 2023 i södra Israel, som ledde till att 1 200 civila mördades och 240 togs som gisslan, har lett till ett fullskaligt krigsangrepp från Israels sida mot Gaza och dess befolkning. Stora delar av Gazas samhälle är förstört, raserat och sönderbombat. Över 20 000 civila Gazabor, de flesta kvinnor och barn, har dödats, och FN och andra i Gaza verkande humanitära organisationer har angripits. Samtidigt har Sydafrika anmält Israel för folkmordsliknande handlingar inför FN:s Internationella domstolen ICJ.

Vad är lösningen på denna konflikt? Vad säger FN, vad säger USA och EU och var står den svenska regeringen och den socialdemokratiska oppositionen? Finns det något hopp om en tvåstatslösning på rimliga villkor för palestinierna?

Medverkande:
Pierre Schori, politiker, diplomat, författare
Thomas Hammarberg, f.d. Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter
Dror Feiler, israelisk-svensk tonsättare, musiker, aktivist

Tid och plats:
Måndag 22 januari kl.18:00-19:30
Palmesalen, plan 1

Arrangeras av: ABF Stockholm, Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, Arenagruppen

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm, Judar för Israelisk-Palestinsk Fred, Arenagruppen
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page