Evenemang ABF-huset,Föreläsning

Italiens svarta hjärta – Om fascismens återkomst

Den italienska fascismen dog inte med Benito Mussolini. Dagens militanta nyfascister i Italien har aldrig kapat banden med sitt fascistiska förflutna. Gårdagens fiende var kommunismen som bekämpades med terror, idag framställs islam och det multikulturella samhället som det största hotet mot Italien och Europa.

Fotbollen har blivit en arena för dagens nyfascister i Italien. På fotbollsarenorna viftas det på sina håll med svastikasymboler och supportrar vrålar Duce! Duce! De misshandlar och sätter skräck i vänsteranhängare, invandrare, judar, muslimer, homosexuella och romer. Återigen syns fascistiska symboler på husväggarna i de italienska storstäderna. Fascismen har återvänt och antalet unga sympatisörer ökar. De nyfascistiska partierna får ständigt nya anhängare i områden där arbetarrörelsen tidigare var stark.

Genom musiken värvas åter nya generationer av anhängare till den militanta nyfascistiska rörelsen. Via internet sprids deras budskap blixtsnabbt till nya generationer av unga italienare och européer. Det handlar om ett parallellt Europa, ett fascistiskt Europa, den svarta internationalen.

Tid och plats:
Onsdag 17 april, kl. 18:00-20:00
Palmesalen i ABF-huset, plan 1

Entré: 90kr ord. pris, 70kr pensionär
Biljetter hittar du här: https://billetto.se/e/forelasning-italiens-svarta-hjarta-om-fascismens-aterkomst


Foto på Colosseo Quadrato: Luigina Di Giampietro via Unsplash

Pris
90:- Ordinarie pris

Köp Biljett
Datum 17/4
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 90:- (Ord. pris)
Translate this page