Evenemang Filmvisning

Kiss: Animalize Live Uncensored

En film av Keith McMillan

Glickman/Marks Stockholm är tillbaka med sitt årliga KISS-relaterade arrangemang på biograf Zita i Stockholm! De två tidigare åren har sålt slut snabbt, så vila inte på hanen! Den här gången går eventet av stapeln den 2:a december, samma dag som Kiss gör sin sista spelning någonsin, på Madison Square Garden i New York!

Och vad bjuds det på i år?
1984 är Kiss ute på sin ”Animalize”-turné. Den 8:e december samma år filmar bandet en konsert på klassiska Cobo Hall i Detroit. Det är djurhudar på scen, ruggigt bisarra frisyrer och dive bombs i vart och vartannat gitarrsolo. Men det är också en magiskt bra spelning där Kiss officiellt presenterar Bruce Kulick som ny leadgitarrist.

Vi kommer visa den japanska laserdisc-varianten av den här konserten, ”Animalize Live Uncensored”, som oss veterligen aldrig visats på bioduk i Sverige! Den innehåller dessutom, enligt Wikipedia, ”plenty of profane onstage banter from singer/guitarist Paul Stanley”, vilket vi tänker kommer göra att biljetterna säljer slut i ett nafs?

Som vanligt föregås filmvisningen av en föreläsning från Kiss-oraklet Alex Bergdahl (Alex Room Service) – denna gång på temat: ANIMALIZE-TIDEN!

Alex ger bakgrunden: ”1984 var ett otroligt spännande år i Kissvärlden. På den nya skivan Animalize fick de en världshit med Heaven’s On Fire och det genererade en stor turné i Europa och USA/Kanada. Samtidigt hade de gitarristproblem eftersom skivans Mark St John blev sjuk och ersättaren Bruce Kulick snart blev permanent medlem. På hans- första riktiga anställningsdag i december 1984 filmades konserten bandet gav på anrika Cobo Hall i Detroit, och köpfilmen som släpptes snart efter är en av 1980-talets allra bästa. Jag bjuder på en timslång föreläsning om just Animalizetiden, förstärkt med massvis av outgivet låt- och bildmaterial från denna spännande tid.”

Tider:
16:00 – 17:00 – Föreläsning om ”Animalize-tiden” av Alex Bergdahl
17:00 – 17:10 –  PAUS
17:15 – 18:45 – Filmvisning: ”Animalize Live Uncensored”

Biljetter hittar du här:
https://zita.se/kiss-animalize-live

Datum 2/12
Tid 16:00
Arrangör ABF Stockholm, Zita Folkets Bio
Plats Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37
Translate this page