Evenemang Boksamtal,Program,Samtal

Kurdspåret

Sverige, Turkiet och priset för ett Natomedlemskap

Natoprocessen har blivit Sveriges mest komplicerade utrikespolitiska affär på 2000-talet. Turkiet har krävt en rad åtgärder innan Sverige släpps in i militäralliansen. Kurderna och Sveriges relation till desamma har varit den främsta måltavlan.

Journalisten Joakim Medins nya bok Kurdspåret handlar om de svenska eftergifterna mot Turkiet, och hur dessa hänger samman med att Säpo utvecklat ett särskilt stort intresse för den svenskkurdiska politiska miljön. Medin avslöjar hur Säpo och Migrationsverket har upprättat hemliga listor, stämplat småbarnsmammor och pizzabagare som säkerhetshot, och låtit genomföra kontroversiella utvisningar av kurder till Turkiet.

I boken intervjuas före detta ministrar, diplomater, Turkietkännare och kurderna själva, som ger sin syn på vad som blir priset för det svenska Natomedlemskapet.

Journalisten Joakim Medin presenterar sin bok och samtalar med Kurdo Baksi om situationen för kurderna i Sverige i samband med Natoförhandlingar och Turkiets utpressning mot Sverige. Boken finns till försäljning i samband med seminariet.

Tid och plats:
16 oktober, kl. 18:00-19:30
Palmesalen, ABF-huset, plan 1

Arrangeras av: ABF Stockholm, Verbal Förlag

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm, Verbal förlag
Plats Palmesalen, ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page