Evenemang Filmvisning

Månadens dokumentär på Zita: Megaheartz

Februari 2024

Kan kärlek existera utan galenskap?

En kvinna kan inte släppa sitt ex, en annan är övertygad om att hon är en dålig människa. Den tredje spenderar sin tid ömsom på rehab och ömsom på hotell. Den fjärde är regissören själv. Megaheartz är en intensiv inre resa utan rationell förankring. Ett ultraintensivt och högoktanigt porträtt utan filter till tonerna av Eartheaters elektroniska musik av fyra kvinnor som utforskar kärlekens mörkaste hörn. Sammanflätade berättelser utan traditionellt narrativ tar med oss till turbulenta och råa platser, djupt nere i kärlekens mörkaste hörn. Men där finns också glädje, rus och lycka och filmen frågar oss: Kan kärlek existera utan galenskap?

Konstnärlig forskning möter punk möter ofiltrerad videodagbok möter elektronisk musikvideo från regissören och vinnare av Guldbaggens årets nykommling 2019 – Emily Norling (Allt vi äger).

Som Stockholms främsta biograf för dokumentärfilmer och dokumentärfilmspremiärer vill vi nu ta det ett steg längre och introducera vår filmserie, Månadens dokumentär, tillsammans med ABF Stockholm. Varje månad bestämmer Zita tillsammans med ABF Stockholm en kommande dokumentärfilmspremiär som plockas ut som månadens dokumentärfilm, och som vi vurmar lite extra för och där vi försöker bjuda in filmregissörer eller andra kopplade till filmen.

Läs mer och köp biljett här:
https://zita.se/megaheartz

Datum 25/2
Tid 17:30
Datum 26/2
Tid 20:30
Datum 27/2
Tid 21:00
Datum 29/2
Tid 21:00
Arrangör Zita Folkets Bio, ABF Stockholm
Plats Zita Folkets Bio, Birger Jarlsgatan 37
Translate this page