Evenemang Filmvisning

Månadens dokumentär: Rosornas by

En film av Hanna Heilborn

I den prydliga romska enklaven Rosornas by är livet ibland inte lätt. Hanna Heilborn har följt invånarna i deras mångåriga kamp för att barnen ska få skolskjuts.

En knapp halvmil utanför Milano bor sedan ett tjugotal år några hundra romer. Taleskvinnan Dijana Pavlovic, mamma till tre barn, driftig kvinna och aktivist, har ett mål – att hennes egna och de andras barn i det lilla romska samhället ska slippa gå 6 km varje dag, till och från skolan. Under sitt år som inrikesminister poserade Matteo Salvini med en leksaksbulldozer som illustration till vad han tyckte om de romska ”lägren”. Heilborn, som står bakom flera tidigare dokumentärer om utsatta barn (Gömd, Slavar, Sharaf), återkommer här med en lågmäld men drabbande skildring av förtryckets mekanismer i dagens Europa.

Mer information och biljettbokning hittar du på Zitas hemsida.

Varje månad väljer Zita tillsammans med ABF Stockholm ut en dokumentärfilmspremiär som vi vurmar lite extra för och där vi försöker bjuda in filmregissörer eller andra kopplade till filmen. Om du uppger ”ABF” när du betalar din biobiljett i biljettkassan så betalar du endast 95 kr istället för ordinarie 125 kr.

Pris
125:- Ordinarie pris

Datum 1/1 1970
Tid 00:00
Arrangör Biograf Zita, ABF Stockholm
Plats Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 37
Pris 125:- (Ord. pris)
Translate this page