Evenemang Debatt

Så motverkar vi psykisk ohälsa på arbetsplatsen

Våga prata om psykisk ohälsa

Hjärnkoll Stockholm

Debatt i ABF-huset och online på Facebook

 

Psykisk ohälsa står för en majoritet av sjukskrivningarna och orsakar stora förluster såväl för samhället som för de drabbade. Hur kan vi upptäcka och förebygga psykisk ohälsa på arbetet? Möt Hjärnkolls ambassadörer, som själva varit drabbade och hör dem berätta vad som kunde ha hjälpt dem. Du får också möjlighet att ställa frågor till dem. Seminariet sänds även digitalt!

Medverkande

Per Hansson är arbetargrabben från Norrland som gjorde karriär och blev chef inom den tunga industrin. Men han självmedicinerade med alkohol och förlorade allt. Idag har han fått en bipolär diagnos.

Anna Morlin var handläggare inom Socialtjänsten och ville vara alla till lags. Pressad mellan verksamhetens sparkrav och klienternas behov, fick hon en utmattningsdepression som ledde till ett självmordsförsök.

Mark Ennis var den perfekta säljchefen, som presterade mer än alla andra. Men det hade ett pris och ledde till att han kraschade. Idag har han en ADHD-diagnos.

Irene Rösberg var småbarnsförälder och jobbade som marknadschef, när hon sakta började märka att något inte stämde. När hon till slut sjukskrev sig var det försent.

Ingela Rudler ställde stora krav på sig själv i arbetet som projektledare. Samtidigt ville hon vara den perfekta mamman till sitt lilla barn. Till slut rasade allt och hon fungerade inte längre.

Hjärnkoll Stockholms verksamhetschef Lou Rehnlund redogör även för läget kring psykisk ohälsa på arbetsplatser idag.

Samtalsledare

Lou Rehnlund, verksamhetsansvarig Hjärnkoll Stockholm

 

Hjärnkoll Stockholm är en del av NSPH – Nationell samverkan för psykisk hälsa Stockholms län

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm och Hjärnkoll Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41, Sandlersalen, plan 1 och online på Facebook
Fri entré
Translate this page