Evenemang ABF-huset,Debatt,Festival,Föreläsning,Forum,Panelsamtal,Program,Scenkonst,Seminarium

SocForum 2023

Motstånd och mobilisering: slaget om välfärden

Den 25 november fyller vi ABF-husets alla scener och lokaler för att tillsammans göra motstånd mot nedmonteringen av välfärden, och för att mobilisera för en rättvis och jämlik framtid för alla.

Vi befinner oss i en ekonomisk vinter och ännu kallare tider väntar. Ändå blir de redan rika ännu rikare, medan vardagen för de med lite i plånboken blir allt svårare att få ihop. De ekonomiska klyftorna i samhället växer sig stadigt djupare.

Då blir både vikten av och tillgången till det vi gemensamt förvaltar viktigare. Vi måste värna om det vi tillsammans har byggt upp genom välfärdens organisering – om sjukvård, folkbildning, public service och skolan. Om kulturskolan, museer och om socialtjänsten. Om allt det som vi tillsammans har byggt upp – och som vi tillsammans solidariskt delar på och bidrar till.

Sedan drygt 20 år har SocForum varit den självklara arenan för den breda vänstern att diskutera tidens mest aktuella politiska frågor. Forumet samlar varje år tusentals besökare som med ett samhällspolitiskt intresse vill ta del av seminarier, föreläsningar, workshops, utställningar, bokbord och kulturframträdanden.

SocForum arrangeras av ABF Stockholm. 2023 års mediepartner är Dagens ETC. Läs mer om samarbetet här.

Ladda ned programmet som PDF här!

 

Fri entré
Arrangör ABF Stockholm
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Fri entré
Translate this page