Evenemang Scenkonst,Teater

Teater Fatal presenterar: Psykos 4.48

Leva eller dö? Att ta medicin eller inte? Följa eller inte följa sin depressions önskningar? Allt sätts på sin spets när Sarah Kanes mytomspunna pjäs Psykos 4.48 tas in i samtiden i en rå och utmanade tolkning.

Hur hanterar vi depression via sociala medier? Vad händer när ingen lyssnar? Är vi egentligen ensamma? Genom rörelse, våld, spott, blod och svett så gestaltas livet och döden på sin spets i en uppsättning som vågar ta Kanes dramatik hela vägen. En rå, intim och utmanande föreställning om depressionens mest brutala konsekvenser.

 

Två unga kvinnor fast i ett vakuum där deras mörkaste tankar luftas, hanteras, utforskas.

Klockan är snart slagen.

Slutet är nära.

De kommer dö.

 

Psykos 4.48 av Sarah Kane är en kompromisslös, fragmentarisk pjäs som undersöker och belyser depressionens komplexa verklighet och dess brutalaste konsekvenser. Pjäsen har sedan 90-talet blivit mytomspunnen, både av sitt material och Kane som person. Kane utmanade sin samtid och skapade en revolution inom In-yer-face genren.

Teater Fatals uppsättning för pjäsen till vår nutid och genom ett hårt uttryck öppnas dörren in i ungas mentala hälsa och dess relation till kommersialismen

 

Biljettpriser:
  • 15-19 år: Gratis
  • 19+ år: 175 kr
    Swisha 123 482 76 55 (Teater Fatal) och markera betalningen med datumet för ditt besök! Biljetten är endast giltig vid inkommen swishbetalning.

 

Medverkande

Av: Sarah Kane
Regi: Matilda Belin Larsson
Producent: Åsa Hoang
På scen: Amanda Björndotter och Emil Hernried
Teknik-och medieansvarig: Christofer Sigvard Helleland
Dramaturg: Amandreas Norman
Kompositör: Aron Kamvik
Fotograf: Linnea Tammerås
Rörelsecoach ”Worship-dans”: Marvin Kouassi
Programblad: Isak Smedfors Heldt

 

Om Teater Fatal

Teater Fatal är en nystartad frigrupp som skapar unik scenkonst för unga med unga och av unga. Gruppen vill synliggöra ämnen och grupper som inte har en naturlig plats i dagens scenkonstsamhälle. Genom att skapa inlockande och prestigelösa utrymmen där konstnärskapet har fokus på publiken med forskning som grund. Gruppen leds av Matilda Belin Larsson och Åsa Hoang som är de två konstnärliga ledare för Teater Fatal.

Pris
175:- Ordinarie pris

Arrangör Teater Fatal, ABF Stockholm
Plats Värmeverket, Bredängsvägen 203
Pris 175:- (Ord. pris)
Translate this page