*** Detta seminarium ställs in – vi tittar på nytt datum i höst***

Vietnam var efter krigsslutet 1975 ett av Asiens fattigaste länder, med utbredd förstörelse från kriget. Sedan början av 1990-talet har Vietnam varit ett av världens snabbaste växande länder med en tillväxt på över 6% per år. Och har därmed lyckats med en enastående resa till att bli en medelinkomstekonomi. För närvarande har Vietnam en stor medelklass på mer än 33 miljoner personer. Drivet delvis av handelsspänningarna mellan Kina och USA, stora infrastrukturinvesteringar samt frihandelsavtalet mellan Vietnam och EU (som förväntas ratificeras under 2020) så har Vietnam utvecklats till en mycket attraktiv marknad för svenska bolag samt en regional främjare av frihandel.

Sedan 1975 har Sverige gått från att vara en stor biståndsgivare (med projekt för mer än 4 miljarder USD fram till 2013) till att han en handelsfokuserad relation med mer än 60 svenska dotterbolag på plats och mer än 12 miljarder SEK i handel.

Seminariet belyser framgångsfaktorer och lärdomar i övergången från bistånd till handel; den svenska närvaron och företagandet idag liksom trender och möjligheter – hur kommer den framtida relationen med Vietnam att se ut?

Medverkande:
Björn Savlid är sedan 2017 Business Sweden’s landchef i Vietnam och har varit baserad i landet sedan 2015. Björn har sammanlagt 16 års erfarenheter av handelsrelaterade frågor i Asien.

Camilla Mellander är bitr. general direktör och chef för Trade Promotion, Nation Branding och CSR vid UD. Hon var under åren 2012-2016 ambassadör i Hanoi.

Samtalsledare:
Eva Lindskog, ordförande, Svenska Kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja

Lokal: Hedénsalen, plan 4
Observera att föreläsningssal kan ändras vid behov. Uppdaterad information om föreläsningssal finns alltid på skärmarna i ABF-husets entré. Välkommen!

Frivilligt Inträde: 50 kr för medlemmar; 70 kr för icke-medlemmar via Swish 123 009 3419

Pris
70:- Ordinarie pris
Datum 30/3
Tid 18:00
Arrangör ABF Stockholm och Svenska kommittén för Vietnam, Laos och Kambodja
Plats ABF-huset, Sveavägen 41
Pris 70:- (Ord. pris)