Vårt kursutbud består av ett stort antal kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Det viktigaste för oss är att du får den bästa utbildningen. ABF Stockholm är idéburet utan vinstintresse och använder alla intäkter till att göra våra utbildningar bättre = Schysst komvux!

  • Klassrum i olika delar av stan
  • Kurser både på dagen och kvällen
  • Extra stöd vid behov
  • På ABF Stockholm Komvux är dina behov i fokus


Så ansöker du

Du ansöker via den kommun där du är folkbokförd. Sök efter det ämne du vill läsa och klicka sedan på den kurs som du är intresserad av. När du ansöker behöver du ange vilken kommun som du är folkbokförd i, sista ansökningsdatum kan variera mellan kommunerna.

Nedan listar vi kontaktväg till vuxenutbildning för respektive kommun om du redan vet vilken kurs du ska söka.

Stockholm >>

Järfälla >>

Danderyd, Täby, Vallentuna, Vaxholm och Österåker >>

Sollentuna >>

Solna >>

Sigtuna >>

Upplands Väsby >>

Nacka >>

Botkyrka >>

Huddinge >>

Södertälje >>

Salem >>

Lidingö >>

Sökstugor

Vill du ha hjälp med din ansökan till ABF Komvux? Kom till våra sökstugor:

ABF–huset: Onsdagar 12.00-13.00, på våning 4.

Liljeholmen: Maila till syv.liljeholmen@abf.se för att boka en tid eller be om veckans öppettider för drop in.

Globen: Studie- och yrkesvägledare finns på skolan onsdagar mellan 11.00-18.00.

Om ABF Stockholm Komvux

ABF Stockholm Komvux anordnar vuxenutbildning i samarbete med de flesta kommuner i Stockholmsområdet. Vi har ett stort antal kurser på grundläggande och gymnasial nivå. Du läser kurserna i klassrum på dag-eller kvällstid eller på distans. Undervisningen sker i välkända ABF-huset mitt i City och på våra skolor i Liljeholmen och Globen, som alla ligger i nära anslutning till tunnelbana och tvärbana.

Nu kan du som är skriven i Stockholm stad dessutom studera till undersköterska eller vårdbiträde på vår skola i Liljeholmen. Våra erfarna och engagerade lärare handleder och stöttar dig. ABF Stockholm är en idéburen verksamhet. Allt eventuellt överskott går tillbaka till verksamheten. Som en ideell förening har ABF Stockholm verkat för stockholmarnas livslånga lärande i över 100 år.

ABF Stockholms vuxenutbildning följer Folkhälsomyndighetens allmänna rekommendationer för att minska smittspridningen och genomför undervisning enligt riktlinjer från Skolverket och kommuner i Stockholms län.

  • Vi följer utvecklingen och om direktiven ändas så kommer vi ut med nya regler och rutiner för vad som gäller.
  • Vi vill påminna om att det är viktigt att alla elever och personal följer de regler som finns. Håll avstånd, tvätta händerna och fram för allt stanna hemma och testa dig vid symptom.

Information regarding the increased spread of Covid-19 and stricter general advice in the County of Stockholm

  • We are following the development of the situation and if the directives change from the Public Health Authority or from the municipalities, we will announce what new rules and routines apply.
  • We would like to remind everyone that it is important that all students and staff follow the current rules. Keep your distance, wash your hands and stay at home and get tested if you have symptoms

Distansundervisning sker via lärplattformen Canvas. Läs mer om hur du får tillgång till lärplattformen här.

Vi tar deltagarinflytande på allvar. På ABF Stockholm Komvux arrangeras återkommande deltagarråd där du som kursdeltagare har möjlighet att komma till tals och påverka skolans arbete. All undervisning utvärderas också regelbundet av deltagarna.

Här kan du ladda ned våra blanketter om Klagomål och Anmälan om kränkande behandling. Blanketterna lämnas alltid till verksamhetschefen. Klagomål Kränkande behandling

Som elev hos ABF Stockholm kan du vara säker på att vi hanterar dina personuppgifter på ett tryggt och korrekt sätt, i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR). Våra riktlinjer för hantering av personuppgifter beskriver hur vi hanterar dina personuppgifter på ett övergripande plan. ABF Stockholms riktlinjer för hantering av personuppgifter Information om hantering av personuppgifter inom vuxenutbildningen