Kurs Språk

Finska nybörjare (kostnadsfritt)

Lär dig finska med fokus på konversation och dialog. Kursen är kostnadsfri och igår i ett projekt att stärka finska språkets position bland sverigefinnar och andra med intresse för Finland och att lära sig finska.

ABF Stockholms språkkurser
Att läsa språk i en studiecirkel på ABF Stockholm ger dig möjlighet att påverka både studietakten och innehållet. I våra språkkurser använder vi studiematerial anpassat för vuxna och vi betygsätter inte dina kunskaper.

Kursen är en del i ett projekt för minoritetsspråk i Sverige och syftar till att höja den allmänna kunskapen om finska som minoritetsspråk och höja statusen för sverigefinnar genom att erbjuda finskspråkig bildning och kultur. Kursen är kostnadsfri.

Målet med kursen är att du skall lära sig grunderna i finska; att förstå, tala skriva och läsa finska i sin vardag. Du lär dig korta dialoger, grundläggande grammatik och bygger ordförråd. 

Kursen sker i samarbete med Finlandsinstitutet och Finska föreningen i Stockholm

Nivå

Den här kursen vänder sig till dig som är nybörjare så inga förkunskaper krävs. 

Material

Kurslitteratur finns på plats.
Ta med anteckningsblock och penna.

Cirkelledare

Alla våra kursledare har gedigen erfarenhet inom sitt område och erbjuds även att gå ABF:s grundläggande cirkelledarutbildning.

Hannele Sarviaho är utbildad lärare, Stockholms universitet, och har mångårig erfarenhet av undervisning som lärare och kursledare. Hannele ingår även i lärarteamet på Finlandsinstitutet.

Bra att veta

OBS! Ingen undervisning den 28 mars, 9 maj och  6 juni.

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.

 

Pris
0:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 21/3
Tidpunkt 18:00 - 19:30
Antal tillfällen 10
Arrangemangsnummer 506737
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Translate this page