Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Lappteknik – grundkurs

Ta vara på dina tyglappar och gör något kreativt!

I den här kursen får du lära dig grundformerna i lappteknik. Vi syr block i olika tekniker som remsor, rektanglar, kvadrater, stjärnor och variationer på dessa. Går igenom material och hur du kan tänka kring kulör och färglära för att uppnå bästa effekten i mönstret.

Nivå

Du bör ha symaskinsvana. Beroende på dina förkunskaper får du prova mer eller mindre avancerade tekniker av de block vi syr.

Material

Visst tygmaterial kan köpas (swish) på plats av ledaren, annars ta med eget.

Symaskiner, skärmatta, några linjaler samt rullkniv finns att låna på plats. Har du egna favoriter ta med det.

Kursdatum

lördag-söndag 13-14 april 2024.

Cirkelledare

Anna-Greta Lindström är självlärd textilkonstnär och arbetar främst med kviltade verk men även med fritt broderi och collage. Det textila intresset väcktes mycket tidigt och i slutet av 70-talet började Anna-Greta hålla kurser lappteknik. Efter pensionering har det konstnärliga uttrycket dominerat och hon har ställt ut sina arbeten vid ett flertal tillfällen.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm , samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2225:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 13/4
Tidpunkt 10:00 - 15:45
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 503218
Plats Bohusrummet, 5 tr, ABF-huset
Pris 2225:- (Ord. pris)
Translate this page