Kurs Konsthantverk, handarbete, slöjd

Lär dig enklare tapetserarbete

Tips och trix och praktiskt arbete hur du klär om enklare möbler.

På kursen kommer vi gå igenom omklädsel och lättare stoppning på mindre möbler. Hur du räknar ut tygåtgången på din möbel. Vi går igenom och visar olika uppklipp till olika hörn, lite verktygslära som förenklar arbetet. Under arbetes gång får du råd och lära dig lite olika trix som underlättar när du vill fortsätta att klä om något i hemmet. På den här helgkursen hinner vi bara med mindre möbler så som stolsitsar, pianopallar, små emmor och stolar. 

Upplägg
Första träffen går vi igenom vad du behöver inhandla till kursstart och var du kan få tag i det som du behöver. Ta med ditt projekt alternativt bilder på ditt projekt från olika håll även underifrån. Mellan lördag till söndag kan du lämna kvar ditt arbete men inte efter första träffen.
 
Kurstider 2022
Måndag 14 november kl 1800-2030
Lö-sö  26-27 november kl 1030-1530
 
Cirkelledare
Monica Nielsen är utbildad tapetserare som även arbetat med att lära ut ämnet i många år. Monica säger – att lära ut ett sådant här gammalt hantverk och föra vidare en kunskap är det roligaste jag vet. Att väcka ett intresse för att bevara och rädda gamla möbler känns viktigare än någonsin i dessa tider.
 
Bra att veta
•För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
•Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
•Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
•Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. 
Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos oss, samt om villkor och ångerrätt HÄR. OBS! Ändrade avbokningsregler from hösten 2022.

Pris
1680:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 14/11
Tidpunkt 18:00 - 20:30
Antal tillfällen 3
Arrangemangsnummer 491003
Plats Landsortsrummet, 3 tr, ABF-huset
Pris 1680:- (Ord. pris)
Translate this page