Kurs Data, IT, mobil

Så funkar AI

Låt oss tillsammans utforska AI-världen genom olika appar! Vi hoppas att du är nyfiken på utvecklingen av AI - Artificiell Intelligens, och vill lära dig en massa nytt.

AI (artificiell intelligens) har funnits i olika former i över 50 år nu, till exempel i form av olika chatbotar som svarar på enklare kundfrågor på hemsidor. Men sedan ChatGPT kom (för drygt ett år sedan) har AI blivit en stor snackis igen. Vad är egentligen AI och funkar det? 

Under den här kursen kikar vi på exempel kring vad man kan använda AI till, både som privatperson och professionellt. Vi utforskar hur vi kan utnyttja AI som verktyg och diskuterar vad riskerna med AI är. Mellan kursträffarna finns möjlighet att prova sig fram genom övningar och experiment via en uppsatt hemsida som ledaren ger tillgång till.

Material och upplägg

Obs. Ta med din egen dator till kursen eller informera oss under ”kommentar” i din bokning om du önskar låna en dator från oss!

Utgångspunkten i alla våra kurser är folkbildningspedagogiken. Den bygger i korthet på en dialog mellan ledare och deltagare. Ledaren är navet i undervisningen men deltagarnas önskemål, förkunskaper och behov är avgörande för hur den gemensamma kunskapsresan ska se ut. Här ägnar vi oss åt lärande i en liten demokratisk grupp där nyfikenheten och glädje genomsyrar arbetet. Varmt välkommen!

Nivå

Det är bra om du har grundläggande datorvana så att du kan hänga med i kursen på ett bra sätt! Men kursen kräver inga avancerade förkunskaper. Vi kommer ej att använda oss av formler eller programmering.

Cirkelledare

Kjell Jansson har arbetat med IT inom olika områden sedan 1970 – från reaktorfysik till telekom. Just nu är han mest intresserad av AI (maskininlärning) och har gått ett antal AI-kurser, läst många böcker, labbat och förstås surfat på nätet. Kjell är pensionär men arbetar som egen konsult – mest för att det är roligt. Kjell är bosatt i Stockholm, och tidvis i södra Dalarna.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer har 10 procent rabatt på cirklar. Arbetslösa och långtidssjukskrivna på heltid har 50 procent rabatt på cirklar under dagtid (vardagar före klockan 16.30) och 30 procent kvällstid (klockan 16.30 och senare) och helger.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Pris
2400:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 15/2 2024
Tidpunkt 17:30 - 19:00
Antal tillfällen 11
Arrangemangsnummer 503300
Plats ABF-huset (ej fastställd sal), ABF-huset
Pris 2400:- (Ord. pris)
Translate this page