Kurs Hantverk

Textila tekniker

Kursen för dig som är intresserad av färg, form och bildskapande i textil tekniker.

De textila tekniker som vi kommer att utforska är bearbetning av bottentyg, fritt broderi med grundläggande stygn och olika applikationstekniker. Utifrån dessa olika tekniker kommer du att skapa en genomarbetad textil bild. 
Första dagen bearbetar vi bottentyget. Vi målar, trycker, skapar mönster och uttryck på bottentyget som sen används i nästa steg. 
Dag två skapar vi bilder i applikationsteknik med våra bottentyger och avslutar med att brodera detaljer i våra bilder. 

Nivå

Inga förkunskaper behövs.

Material

Materialkostnad ingår inte i kursavgiften. Kan köpas på plats för 350 kr om du vill det. 
Tar du med eget material kommer information om det i kallelsen. 

Cirkelledare

Susanne von Ajkay har en masterexamen i textildesign från Textilhögskolan i Borås och är utbildad hantverkspedagog. Susanne arbetar i många olika material och projekt men hennes hjärta klappar lite extra för det textila. ”Det är glädjen i att skapa som driver mig och jag hoppas att det kommer sprida sig till dig som deltar i mina kurser” – säger Susanne.

Bra att veta

  • För att kunna anmäla dig här på hemsidan måste du ange en mejladress. Har du inte det är du välkommen att anmäla dig via telefon 08-453 41 00.
  • Kallelsen får du ungefär tio dagar innan kursstart.
  • Kallelse/fakturor skickas till din mejladress. Titta i din skräppost om du inte ser den. Vill du ha den med post skriv det i kommentarsfältet vid anmälan. 
  • Eventuell kostnad för studie- eller arbetsmaterial kan tillkomma.
  • Pensionärer, arbetslösa på heltid och långtidssjukskrivna på heltid har 10 procent rabatt på kurser.
  • OBS! Även om kursen har passerat startdatum så kan det finnas platser kvar och möjlighet att anmäla sig till kursen. Du får vid sen anmälan besked att du står på reservplats för att startdatum har passerat och får vänta in en bekräftelse från oss om du sedan får en bekräftad plats på kursen. Du börjar då nästkommande tillfälle och betalar fullt kurspris.

Läs mer om hur det fungerar att gå en kurs hos ABF Stockholm, samt om villkor och ångerrätt hos oss https://abfstockholm.se/kurser/om/

Sökord: broderi, sy, textil, collage, applikation

Pris
1895:- Ordinarie pris
Anmäl Dig
Startdatum 5/10
Tidpunkt 10:00 - 15:00
Antal tillfällen 2
Arrangemangsnummer 508211
Plats Spångarummet, 4tr, ABF-huset
Pris 1895:- (Ord. pris)
Translate this page