Nyhet Allmän information

Skolministern besökte ABF Stockholm

På onsdagen besökte skolminister Lina Axelsson Kihlbom ABF Stockholm för att möta elever och lärare från komvux. Intresset för att ställa frågor om skolan och aktuella ämnen var stort – och ministern imponerad.

Skolminister Lina Axelsson Kihlbom är i en intensiv upptakt inför valet. På onsdagen den 17 augusti besökte hon ABF Stockholm för att möta komvuxelever och lärare och prata om aktuella ämnen.

Först på agendan stod besök i en SVA 1-klass (Svenska som andraspråk). En kurs som komvuxeleverna på ABF Stockholm läser in på 10 veckor istället för under ett år som är fallet i gymnasieskolan. Lärare, studie- och yrkesvägledare samt administrativ personal inom vuxenutbildningen fick sedan samtala med ministern och allt mellan skolpeng och distansundervisning lyftes.

– Jag tar med mig de fina inspirerande mötena med eleverna och lärarna. Elevernas nyfikenhet och driv att vilja lära sig, kommenterade skolministern besöket hos ABF och fortsatte:

– Jag är djupt imponerad av lärarnas engagemang och insatserna de gör för de här eleverna, med sina vitt skilda bakgrunder från olika delar av världen. Vilken samhällsinsats!

<< Tillbaks till nyhetssidan
Translate this page