Denna kurs ger fördjupade kunskaper om hur det svenska och internationella politiska system är uppbyggda. Kursen har även ett globalt perspektiv och vi kommer att diskutera historiska och nutida drivkrafter för samhällets utveckling samt för olika globala utmaningar. Under kursens gång kommer du även att få göra ett fördjupningsarbete utifrån ett samhällsområde du själv tycker är intressant. Extralektioner tillkommer, dagar och tider för dessa ej fastställda.

Behörighetskrav: Kursen bygger på Samhällskunskap 1b.

Skola
Datum
Dag
Tid
Kurskod
City
5/8-11/10
Tis, Tors
09.00-11.30
AB198SH02K1CI
City
14/10-20/12
Tis, Tors
09.00-11.30
AB1910SH02K1CI

SÅ ANSÖKER DU

Du ansöker till kursen genom din hemkommuns webbplats. Vi har avtal med nästan alla kommuner i Stockholms län, så de flesta kan söka våra kurser oavsett var i Stockholm man bor. Du har också rätt att läsa grundläggande kurser i kärnämnen i vilken kommun du vill.

Om du inte hittar din kommun i listan kan det vara så att ABF Stockholm saknar avtal med din hemkommun för denna kurs. Du har då möjlighet att göra en ansökan genom en annan kommun. Observera att du måste få ansökan beviljad av Vuxenutbildningen i din hemkommun för att få lov att studera i annan kommun.

Om du inte hittar din kommun i listan rekommenderar vi att du ansöker kursen genom Stockholms kommun: www.komvux.stockholm.se

Ansök