Jobba på ABF Stockholm

ABF Stockholm är en idé- och värdeburen organisation som med ett brett bildningsutbud samt mötesplatser för kultur och aktuella samhällsfrågor gör kunskap tillgängligt – för alla. Det gör vi genom folkbildning, komvux & sfi och ELVIRA Kunskapsutveckling.

ABF Stockholm är en ideell förening som omsätter drygt 230 miljoner och består av cirka 250 anställda. Varje vecka möts tusentals deltagare i vårt hus på Sveavägen 41, i våra skolor i Kista, City, Liljeholmen, Globen, Tensta och i många fler verksamhetslokaler i hela Stockholm – för att förverkliga sina drömmar och tillsammans med andra förändra världen.

Lediga jobb

Rektorer sökes till Vuxenutbildning: Komvux & SFI

Stockholms största anordnare av Komvux och Sfi söker drivna och erfarna rektorer. Vi söker dig, som med fokus på kvalitet, vill göra skillnad för varje enskild elev och för samhället i stort.

Hos oss får du möjlighet att driva och utveckla högkvalitativ vuxenutbildning i en idéburen organisation som ständigt växer! Som rektor inom ABF Stockholm blir du en nyckelspelare i den expansiva fas organisationen befinner sig i. Du är en erfaren chef som ger dina medarbetare uppmärksamhet, struktur och energi.

Som rektor inom verksamhetsområdet Vuxenutbildning är du ansvarig skolledare för en av våra enheter där vi bedriver komvux och sfi. Du rapporterar till chefen för verksamhetsområde Vuxenutbildningen och ingår i ledningen för verksamhetsområdet.

Vuxenutbildning har bedrivits sedan 2004 inom ABF Stockholm och 2016 var ett år präglat av kraftig expansion där vi gick från två enheter till sex. ABF Stockholm är den enda icke vinstdrivna aktören i Stockholm som erbjuder både komvux och SFI. Vi bedriver vuxenutbildning på uppdrag av Stockholms stad och ytterligare ett stort antal kommuner, våra utbildningar får genomgående höga omdömen i kvalitets- och brukarundersökningar och är mycket uppskattade av deltagarna. Vuxenutbildningen omsatte 2016 ca 90 MSEK och hade under 2016 ca 11 500 deltagare.

Din roll som rektor
Som rektor på någon av våra enheter krävs ett stort mått av flexibilitet och fokus. Du utvecklar och driver enheten tillsammans med dina medarbetare och kollegor på övriga enheter med tydliga mål. Som ledare visar du tillit och förtroende för medarbetarna och du delegerar ansvar och beslutanderätt långt ner i organisationen. Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planeringar och agerande: utan att tappa sikte på kärnverksamheten och vårt ändamål.

Vi söker en person med god samarbetsförmåga – eftersom det är mycket som ännu inte sitter i väggarna i våra nya enheter behöver vi gemensamt skapa det som behövs för att göra varje enhet till en bra och trivsam skola. Som rektor på ABF Stockholm leder du dedikerade och skickliga, behöriga lärare. En chefstjänst med stor potential att utveckla vuxenutbildning med god pedagogik och fokus på kvalitet. Så gör vi skillnad för varje enskild elev och för samhället i stort. Din syn på pedagogik är särskilt intressant och vi vill att du i din ansökan anger hur du ser på vuxenutbildningens uppdrag och hur du ser att vi bäst når framgång.

Som rektor leder du både den pedagogiska och administrativa verksamheten och deltar i det dagliga arbetet. Du för en kontinuerlig dialog med personal och deltagare för delaktighet och måluppfyllelse. Du har verksamhets-, budget- och personalansvar för en enhet. Till din hjälp finns administratörer och andra stödfunktioner inom organisationen. Du rör dig systematiskt och sömlöst mellan långsiktig planering och snabba lösningar i verksamheten.

Rollen förutsätter att:
Du har:

 • minst 2 års erfarenhet av att leda utbildning inom Komvux och/eller SFI
 • Påbörjat eller avslutat Rektorsprogram
 • Avslutad akademisk examen med pedagogisk inriktning
 • Erfarenhet och dokumenterat goda resultat av budget-, verksamhets-, och personalansvar

Du är:

 • Trygg som person och prestigelös
 • Tydlig och lyhörd ledare, kravställande och motivationsskapande
 • Coachande förhållningssätt med vilja att utveckla andra
 • Balanserar struktur och planering med flexibilitet
 • Analytisk
 • God förmåga att uttrycka dig, i tal och skrift
 • Ansvarstagande och duktig på att förankra organisatorisk tillhörighet till moderorganisationen för ökad synergi och gemenskap till enhetens medarbetare

Du håller dig à jour med gällande regelverk och pedagogisk forskning, finner stimulans i utvecklingsarbete och implementation av nya, beprövade metoder för ökad måluppfyllelse. Du använder humor och glädje som verktyg i vardagen och som medarbetare inom den idéburna bildningsorganisationen ABF Stockholm förväntas du dela våra värderingar.

Om tjänsten och ansökan:
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med 6 månaders provanställning. Oreglerad arbetstid. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Lön enligt Handels kollektivavtal. Kontakt med facklig representant, ring tel. 08-453 41 00. Ytterligare information angående tjänsten kontakta verksamhetschef Inger Lilienberg inger.lilienberg@abf.se.

Ansök senast 15 maj, skicka din ansökan till jobb.stockholm@abf.se, ange ”Rektor” i ämnesraden. Varmt välkommen med din ansökan!

 

Bli cirkelledare!

Cirkelledarens roll är att vara samtalsledare, samordnare, inspiratör och en drivande kraft.

Vi behöver cirkelledare till flera av våra språkcirklar!

Just nu söker vi framför allt cirkelledare i spanska, japanska, kinesiska, webbprogrammering, feministiskt föräldraskap och italienska.

Berätta lite om dig själv och vad du vill bidra med och skicka intresseanmälan via e-post till  veronica.lagermanlindblom@abf.se (spanska, japanska, kinesiska, webbprogrammering och feministiskt föräldraskap) eller till maria.soderberg@abf.se (italienska).