Nyhet Allmän information

Anna Ekström ny ordförande för ABF Stockholms styrelse

Under torsdagen valdes tidigare utbildningsminister Anna Ekström in som ordförande för ABF Stockholms styrelse. Hon efterträder Teres Lindberg som efter 12 år lämnar posten.

Torsdagen den 27 april valdes Anna Ekström till ny ordförande för ABF Stockholms styrelse. Anna Ekström har tidigare varit utbildningsminister under regeringen Löfvéns två mandatperioder samt generaldirektör för Skolverket mellan 2011 och 2016. 

– Jag är mycket glad över det förtroende jag har fått att tillsammans med Calle Nathanson leda ABF Stockholm. Min politiska idol är Bengt Göransson, och jag blir både stolt och ödmjuk när jag tänker på att jag får följa i hans fotspår som aktiv i ABF Stockholm, kommenterar Anna Ekström och fortsätter:

– Folkbildningen är viktigare än någonsin. Vi lever i en tid då det blir allt svårare och allt viktigare att se skillnad på fakta och påhitt. Folkbildning är en motvikt mot populism och ett motgift mot manipulation. Olof Palme kallade folkbildningen för demokratins vapensmedja, och den smedjan ska vi låta gå på högvarv!

Vid sidan av ordförandeskapet för ABF Stockholm är Anna Ekström i dag även ordförande för Umeå Universitet och RIO, rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, samt verksam i styrelsen för Biskops-Arnö folkhögskola. Hon är också ordförande i ABF-distriktet Stockholm och ledamot (S) i Norrmalms stadsdelsnämnd och Utbildningsnämnden i Stockholms stad.

Foto: Sandra Gunnarsson, Ergo.

<< Tillbaks till nyhetssidan
Translate this page