Nyhet Allmän information

Calle Nathanson blir ny studieombudsman för ABF Stockholm

ABF Stockholms styrelse har utsett Calle Nathanson, idag vd för Folkets Hus och Parker, till ny studieombudsman och koncernchef för ABF Stockholm. Calle tillträder sin befattning 11 april 2023.

Calle Nathanson har varit VD på Folkets Hus och Parker sedan 2013 och har en bred erfarenhet från kultur och folkbildning, bland annat som Kulturdirektör för Region Uppsala och som kulturexpert på Sveriges kommuner och landsting (idag SKR). Han är också ordförande i Ideell kulturallians.  Calle är utbildad vid Stockholms och Lunds universitet.

– Vi är otroligt glada över att ha rekryterat Calle Nathanson till ABF Stockholm, i honom får vi en erfaren ledare med förståelse för hur verksamhet och ekonomi samverkar inom såväl ideell sektor som näringsverksamhet. Jag är övertygad om att Calles erfarenheter kommer att bidra till att fortsätta utveckla ABF Stockholms olika verksamhetsgrenar till att inte bara vara Stockholms ledande folkbildningsaktör utan också ta ABF Stockholm till nästa nivå där vi är det självklara samarbetsvalet för stockholmarna vad gäller bildning, utbildning och konferenser, säger ABF Stockholms styrelseordförande Teres Lindberg

– ABF Stockholm bedriver en fantastisk och viktig bildningsverksamhet. Folkbildningen som drivs i hela staden, alla seminarier, event och konferenser i ABF-huset, vuxenutbildningen och alla de möten som får människor att samlas, organisera sig och växa, både som individer och grupp. Jag är stolt och hedrad att få börja som Studieombudsman och koncernchef på ABF Stockholm, säger Calle Nathanson.

– Jag vill också passa på att tacka Mattias Svensson som axlat rollen som tillförordnad studieombudsman och fortsätter det uppdraget tills Calle är på plats, säger Teres Lindberg.

<< Tillbaks till nyhetssidan
Translate this page